Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Otoku potpisano sedam Ugovora o financiranju razvoja i unapređenja lovstva s lovačkim društvima

  • 04. svibnja 2021.
  • Ostalo
fullscreen Potpisano sedam Ugovora o financiranju razvoja i unapređenja lovstva sa lovačkim društvima (1).jpg Potpisano sedam Ugovora o financiranju razvoja i unapređenja lovstva sa lovačkim društvima (1).jpg
Potpisano sedam Ugovora o financiranju razvoja i unapređenja lovstva sa lovačkim društvima (1).jpg
fullscreen Potpisano sedam Ugovora o financiranju razvoja i unapređenja lovstva sa lovačkim društvima (2).jpg Potpisano sedam Ugovora o financiranju razvoja i unapređenja lovstva sa lovačkim društvima (2).jpg
Potpisano sedam Ugovora o financiranju razvoja i unapređenja lovstva sa lovačkim društvima (2).jpg
fullscreen Potpisano sedam Ugovora o financiranju razvoja i unapređenja lovstva sa lovačkim društvima (3).jpg Potpisano sedam Ugovora o financiranju razvoja i unapređenja lovstva sa lovačkim društvima (3).jpg
Potpisano sedam Ugovora o financiranju razvoja i unapređenja lovstva sa lovačkim društvima (3).jpg
fullscreen Potpisano sedam Ugovora o financiranju razvoja i unapređenja lovstva sa lovačkim društvima (4).jpg Potpisano sedam Ugovora o financiranju razvoja i unapređenja lovstva sa lovačkim društvima (4).jpg
Potpisano sedam Ugovora o financiranju razvoja i unapređenja lovstva sa lovačkim društvima (4).jpg

Danas je u Otoku održan radni sastanak na kojem je župan Božo Galić potpisao sedam Ugovora o financiranju razvoja i unapređenja lovstva, vrijednih gotovo 60 tisuća kuna. Ugovori su potpisani sa lovačkim društvima Jelen Otok, Jelen Komletinci, Jelen Cerna, Jastreb Babina Greda, Vjerovi Bošnjaci, Sokol Štitar i Gaj Županja.

Na radnom sastanku uz župana Galića nazočili su gradonačelnik Grada Otoka Josip Šarić, predsjednik Povjerenstva za potpore u lovstvu ujedno načelnik Općine Andrijaševci i voditelj Uprave Hrvatskih šuma Podružnica Vinkovci Damir Dekanić, te zamjenik pročelnika UO za poljoprivredu Vukovarsko-srijemske županije Krunoslav Buhač.

Domaćin radnog sastanak u Otoku bio je predsjednik LD Jelen iz Otoka Ivan Žagar, te je istaknuo svoje zadovoljstvo što je upravo njima pripala čast da budu domaćini potpisivanja za njih posebno bitnih Ugovora. Iskoristio je priliku i zahvalio se županu Galiću što pomaže lovačkim društvima, ne samo sredstvima koja su dobili ovim Ugovorom, nego na svakoj pomoći koju su dobili unazad 10 godina.

Zahvalama županu Galiću na velikoj potpori priključio se gradonačelnik Šarić i rekao kako su lovci od velikog značaja za novootvoreni Biološko-edukacijski centar Virovi.

Zamjenik pročelnika UO za poljoprivredu Krunoslav Buhač podsjetio je kako su Ugovori potpisani u sklopu provedenog Javnog poziva, i to za aktivnosti koje su provedene u prošloj lovnoj 2020./21. godini i za one aktivnosti koje se planiraju u 2021./2022. godini.

Na sastanku se lovačke udruge upoznalo sa Programom nadziranja klasične svinjske (KSK) i Afričke svinjske kuge (ASK) u lovnoj 2021./2022. godini koji moraju provoditi. Obzirom na lovišta koja se nalaze na granici aktivni provoditelji Programa su Jastreb Babina Greda, Sokol Štitar i Gaj Županja, dok su pasivni provoditelji Jelen Otok, Jelen Komletinci, Jelen Cerna i Vjerovi Bošnjaci.

Ispis
Vrh