Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Mikluševcima otvorena obnovljena zgrada ambulante i reciklažno dvorište

  • 16. listopada 2017.
  • Zdravstvo i socijalna skrb, Priroda i zaštita okoliša

Obnovljena i opremljena zdravstvena ambulanta danas je svečano otvorena u Mikluševcima, a zadovoljstvo su izrazili i mještani toga naselja u Općini Tompojevci, jer su napokon stvoreni uvjeti za nesmetano pružanje primarne zdravstvene zaštite i ne moraju putovati u druga naselja. Ambulanta obiteljske medicine u cijelosti je uređena, uvedeno je grijanje, postavljene su klime, izgrađen sanitarni čvor a obnovljena je sredstvima Doma zdravlja Vukovar.

Potom je svečano otvoreno i reciklažno dvorište u Mikluševcima koje je  predano na uporabu, a u koje će se dovoziti otpad prikupljen u svih pet mjesta Općine. U dvorištu će se prikupljati preko 40 vrsta otpada a koncesiju za upravljanje reciklažnim dvorištem dobila je tvrtka Komunalac iz Vukovara. U dvorištu će biti zaposlen jedan djelatnik, a odvoz smeća odvijat će se prema ustaljenom rasporedu. Izgradnja reciklažnog dvorišta u Mikluševcima koštala je 1,8 mil. kuna. Fond za regionalni razvoj i ministarstvo zaštite i okoliša izdvojili su 85 posto a Općina Tompojevci 25 posto od ukupnih sredstava.

Od brojnih projekata koje su u tijeku, treba istaknuti kako se trenutno  rekonstruiraju tri ceste u Berku, Tompojevcima i Mikluševcima, u vrijednosti od  640 tisuća kuna. U planu je rekonstrukcija nogostupa u dužini od dva i pol kilometra, zatim izgradnja parkinga, mrtvačnica i led rasvjete.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije svečanim otvorenjima u Mikluševcima nazočili su savjetnik Grgo Krajina i Marinko Beljo.

Ispis
Vrh