Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Iloku svečano dodijeljene nagrade sportašima i sportskim kolektivima Vukovarsko-srijemske županije u 2018.godini

  • 27. veljače 2019.
  • Sport, mladi i demografija, Ured župana
fullscreen U Iloku svečano dodijeljene nagrade sportašima i sportskim kolektivima VSŽ (1).JPG U Iloku svečano dodijeljene nagrade sportašima i sportskim kolektivima VSŽ (1).JPG
U Iloku svečano dodijeljene nagrade sportašima i sportskim kolektivima VSŽ (1).JPG
fullscreen U Iloku svečano dodijeljene nagrade sportašima i sportskim kolektivima VSŽ (2).JPG U Iloku svečano dodijeljene nagrade sportašima i sportskim kolektivima VSŽ (2).JPG
U Iloku svečano dodijeljene nagrade sportašima i sportskim kolektivima VSŽ (2).JPG

U organizaciji Županijskog saveza sportova i Plave Vinkovačke televizije u Iloku održana je svečana dodjela priznanja najboljim sportašima i sportskim kolektivima županije u 2018. godini.

U ime Vukovarsko-srijemske županije čestitke je uputio zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Damir Barna i pozdravio sve nazočne, izrazivši zadovoljstvo s brojnim uspjesima naših sportašica i sportaša, kao i sportskih kolektiva koji su u prošloj godini ostvarili zapažene uspjehe.

Tom prigodom zamjenik Barna je naglasio: „Iznimno me veseli  i velika  mi je čast što sam na svečanosti dodjele nagrada najboljim sportašima i sportskim kolektivima Vukovarsko-srijemske županije za 2018.godinu. Naša županija ima dugogodišnju tradiciju bavljenja sportom, ima brojne vrhunske sportaše koji postižu izvrsne rezultate na mnogim  regionalnim, državnim, ali i europskim i svjetskim prvenstvima, te s ponosom možemo reći kako je naša županija jedna od „najsportskijih“ županija u Hrvatskoj po broju aktivnih sportaša u odnosu na broj stanovnika.“

Istaknuo je kako Vukovarsko-srijemska županija kontinuirano ulaže u sport i sportsku infrastrukturu te prati brojne sportske klubove kao i rad Županijskog sportskog saveza, te na taj način pomaže u financiranju, kako bi omogućili bolje uvjete i sadržaje za treniranje i rad sportašica i sportaša.

Izbor najboljih sportaša i sportskih kolektiva obavljen je u sedam kategorija i to:

Nagradu za najboljeg sportaša dobio je Mato Brandt, član Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar, državni reprezentativac i najbolji sportaš Vukovarsko-srijemske županije i u prošlogodišnjem, ali i pretprošlogodišnjem izboru.

Najbolja sportašica je Magdalena Đekić, članica vinkovačkog Atletskog kluba Cibalia, koja je jedna od najperspektivnijih bacačica Hrvatske, a višestruka je prvakinja Hrvatske u bacanju kladiva i diska.

Nagradu za najperspektivnijeg sportaša dobio je Dion Drena Beljo, član HNK Cibalia, te od prošloga ljeta punopravni član seniorske svlačionice Nebesko-plavih. 

Najperspektivnija sportašica je Ivana Firi, članica vinkovačkog Taekwondo kluba Sajnami, koja je na međunarodnim turnirima u Hrvatskoj i inozemstvu osvojila je pet odličja, tri zlatna i dva srebrna.

Najuspješnija sportašica s invaliditetom je Eva Blažević, članica je Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci a tijekom prošle godine osvojila je čak šest odličja na pojedinačnim i ekipnim Prvenstvima Hrvatske kao i

na Svjetskim igrama za mlade u Irskoj gdje je osvojila brončano odličje u bacanju koplja.

Ženski odbojkaški klub ENNA Vukovar najbolja je ekipa županije, a posljednjih petnaestak godina  i postigli su velike uspjehe u natjecanju u hrvatskoj odbojci, te su se uvrstili među osam najboljih u Hrvatskoj.

Rukometni klub Spačva najbolja je momčad naše županije, jer posljednjih nekoliko godina oni su predvodnica muškog kolektivnog sporta našeg kraja. Dvije godine za redom ostvarili su plasman u Ligu za prvaka, i nalaze se među šest najboljih hrvatskih klubova, a izborili su i nastup na europskoj pozornici.

Ispis
Vrh