Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Iloku potpisan Ugovor za razvoj turističke infrastrukture

  • 02. listopada 2019.
  • Turizam i kultura
fullscreen U Iloku potpisan Ugovor za razvoj turističke infrastrukture (1).jpg U Iloku potpisan Ugovor za razvoj turističke infrastrukture (1).jpg
U Iloku potpisan Ugovor za razvoj turističke infrastrukture (1).jpg
fullscreen U Iloku potpisan Ugovor za razvoj turističke infrastrukture (2).jpg U Iloku potpisan Ugovor za razvoj turističke infrastrukture (2).jpg
U Iloku potpisan Ugovor za razvoj turističke infrastrukture (2).jpg
fullscreen U Iloku potpisan Ugovor za razvoj turističke infrastrukture (3).jpg U Iloku potpisan Ugovor za razvoj turističke infrastrukture (3).jpg
U Iloku potpisan Ugovor za razvoj turističke infrastrukture (3).jpg
fullscreen U Iloku potpisan Ugovor za razvoj turističke infrastrukture (4).jpg U Iloku potpisan Ugovor za razvoj turističke infrastrukture (4).jpg
U Iloku potpisan Ugovor za razvoj turističke infrastrukture (4).jpg

Ministarstvo turizma je u Odluci o odabiru projekata i dodjeli potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2019. godini odobrilo financijska sredstva Vukovarsko-srijemskoj županiji za projekt „Konjičke staze Cvelferije“, u vrijednosti od 264.000 kuna.

Stoga je danas bilo upriličeno potpisivanje Ugovora o sufinanciranju sukladno uvjetima i kriterijima Programa razvoja javne turističke infrastrukture u ovoj godini sa 60 korisnika sredstava Ministarstva turizma, a u ime župana Bože Galića potpisao je zamjenik župana Josip Dabro.

Tom prigodom zamjenik Dabro je istaknuo važnost održavanja Dana hrvatskog turizma na području Slavonije, Baranje i Srijema kao važan segment u boljoj i snažnijoj promociji  kontinentalnog turizma, koji ima ogroman turistički potencijal.

–„Spajanjem Zelene i Plave Hrvatske ojačati će se turistički, a time i gospodarski potencijal Republike Hrvatske, jer Hrvatska je jaka koliko su jaka sva njezina mjesta“ - istaknuo je Dabro te je dodao kako treba pozdraviti projekt Slavonija, Baranja i Srijem, koji omogućuje upravo ovoj sredini jednaku pažnju kao i ostali dijelovi Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta je 490.330 kuna a kojim je predviđeno uređenje i označavanje postojećih jahaćih ruta Cvelferije, koja obuhvaća devet sela županjskoga kraja - Vrbanja, Soljani, Strošinci, Drenovci, Đurići, Račinovci, Gunja, Rajevo Selo i Posavski Podgajci.

Kružne rute koje će se izraditi na području Cvelferije omogućiti će turistima da prolaze kroz netaknutu prirodu Spačvanske šume, odmaraju se na odmaralištima uz rijeku Savu, posjećuju kulturna i duhovna mjesta poput Svetišta Šumanovci uživajući pri tome u bogatoj gastronomskoj ponudi.

Ispis
Vrh