Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U Dalju svečano obilježen Dan Zajedničkog vijeća općina

  • 23. svibnja 2023.
fullscreen U Dalju svečano obilježen Dan Zajedničkog vijeća općina.jpg U Dalju svečano obilježen Dan Zajedničkog vijeća općina.jpg
U Dalju svečano obilježen Dan Zajedničkog vijeća općina.jpg

Svečanom sjednicom i prigodnim kulturnim programom u Domu kulture u Dalju svečano je obilježen Dan Zajedničkog vijeća općina.

U svom govoru, predsjednik Zajedničkog vijeća općina Dejan Drakulić podsjetio je da je navedena institucija osnovana temeljem Međunarodnog mirovnog sporazuma – tzv. Erdutskog sporazuma, Pisma namjera Vlade Republike Hrvatske upućenog Vijeću sigurnosti UN-a te Odluke Vlade Republike Hrvatske o organizaciji, sastavu, strukturi, nadležnostima i financiranju ZVO-a od 15. listopada 1998. Osim toga, nabrojao je najznačajnije provedene aktivnosti tijekom prošle godine te govorio o planovima za tekuću godinu.

Ovoj svečanoj sjednici prisustvovali su visoki  gosti kao što su potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske Anja Šimpraga, saborski zastupnici Boris Milošević i Dragana Jeckov kao i ravnatelj Ureda Vlade Republike Hrvatske za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Alen Tahiri. U svojim su govorima pohvalili rad ZVO-a te obećali pomoć u provedbi aktivnosti definiranih planom i programom rada za 2023. godinu.

U ime Vukovarsko – srijemske županije ovom događaju prisustvovao je zamjenik župana Srđan Jeremić.

Ispis
Vrh