Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

U četvrtak, 1. 9., započinje glavni dio 55. Iločke berbe grožđa - uz mnoštvo sadržaja za djecu i glazbenih zabavljača, poput Matije Cveka, Vesne Pisarović i TS Ravnica

  • 29. kolovoza 2022.
  • Turizam i kultura
fullscreen 55. Iločka berba grožđa (1).jpg 55. Iločka berba grožđa (1).jpg
55. Iločka berba grožđa (1).jpg
fullscreen 55. Iločka berba grožđa (2).jpg 55. Iločka berba grožđa (2).jpg
55. Iločka berba grožđa (2).jpg
fullscreen 55. Iločka berba grožđa - Ivan Ripić vinogorje Ilok.jpg 55. Iločka berba grožđa - Ivan Ripić vinogorje Ilok.jpg
55. Iločka berba grožđa - Ivan Ripić vinogorje Ilok.jpg

I ovaj početak rujna u znaku je Iločke berbe grožđa!

Kao i svake godine, u Iloku će se okupiti mnoštvo ljudi i prisustvovati 55. Iločkoj berbi grožđa – tradicionalnoj manifestaciji koja traje tri dana, od 1.-3. rujna. Okupljene će zabavljati Matija Cvek, DJ Tac, Vesna Pisarović, Berde bend, TS Ravnica i TS Džentlmeni.

Iločka berba grožđa proizašla je iz starog srijemsko-slavonskog običaja okupljanja pučana u vrijeme početka berbe sa svrhom čuvanja vinograda, slavljenja dobre godine i uroda te neizbježnog druženja, prvenstveno mladih koji nisu imali puno prilike za slobodna druženja u samom mjestu i vinogradima.

Ovogodišnja Iločka berba grožđa započela je 21. kolovoza uz brojne dječje programe i radionice, a brojni ljubitelji vrhunskih vina i dobre zabave već znaju da je upravo završnica manifestacije dio koji će biti najzanimljiviji. Tako će u četvrtak, 1.9., s početkom u 20 sati svoj veliki koncert održati Matija Cvek & Fukensteinsi i to na lokaciji ljetne pozornice u staroj jezgri, a nakon čega slijedi zabava uz DJ Taca.

U petak, 2.9., na ljetnoj pozornici u 20 sati svoj koncert održat će Vesna Pisarović, nakon toga nas očekuje vatromet i zatim veselo uz zvuke tamburice uz Berde bend.

Subota, 3.9., u znaku je zvuka tambure, pa tako od 20 sati možete uživati u koncertu TS Ravnica, nakon čega slijedi koncert Džentlmena. Uz vrhunsko vino i prekrasan ambijent Iloka očekuje vas nezaboravan doživljaj.

Posjetitelji će moći uživati i u tradicionalnim delicijama u lokalnim ugostiteljskim objektima, obići vinske podrume i kušati vrhunska vina, zato neka ovih dana Ilok bude vaša nezaobilazna destinacija.

Kao i proteklih godina, svi zabavni i kulturno-umjetnički sadržaji su za posjetitelje u potpunosti besplatni.

Vidimo se na 55. Iločkoj berbi grožđa!

Detaljan program manifestacije možete pronaći na službenoj stranici Grada Iloka i na www.facebook.com/ilockaberbagrozda .

Ispis
Vrh