Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Trpinjskoj osnovnoj školi odobren projekt „Dunav ne poznaje granice“

  • 27. travnja 2023.
fullscreen Trpinjskoj osnovnoj školi odobren projekt „Dunav ne poznaje granice“.jpg Trpinjskoj osnovnoj školi odobren projekt „Dunav ne poznaje granice“.jpg
Trpinjskoj osnovnoj školi odobren projekt „Dunav ne poznaje granice“.jpg

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske odobrilo je projekt međunarodne obrazovne suradnje pod nazivom „Dunav ne poznaje granice“ Osnovnoj školi Trpinja. Realiziran je u partnerstvu s Osnovnom školom „Vuk Karadžić“ iz Bačke Palanke, čiji su djelatnici i učenici boravili u Trpinji. Prema riječima ravnateljice trpinjske osnovne škole Vesne Vujić, ovo je samo jedan u nizu projekata koje škola provodi jer se kontinuirano javljaju na natječaje resornog Ministarstva s različitim projektnim idejama.

U prostorima Doma kulture u Trpinji učenici su održali prigodan program kojim su prisutnima prezentirali tradiciju i običaje svog sela, a pripremili su i gastro ponudu karakterističnu za ovaj kraj. Sljedeće druženje navedenih dviju škola očekuje se već 11. svibnja kada će nastavnici i učenici OŠ Trpinja biti gosti partnerskoj osnovnoj školi u Bačkoj Palanci. U ime Vukovarsko – srijemske županije, događaju je prisustvovao zamjenik župana Srđan Jeremić.

 

Ispis
Vrh