Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Svečano otvorene 54. Vinkovačke jeseni

  • 20. rujna 2019.
  • Turizam i kultura
fullscreen Svečano otvorene 54. Vinkovačke jeseni (1).jpg Svečano otvorene 54. Vinkovačke jeseni (1).jpg
Svečano otvorene 54. Vinkovačke jeseni (1).jpg
Glas Slavonije
fullscreen Svečano otvorene 54. Vinkovačke jeseni (2).jpg Svečano otvorene 54. Vinkovačke jeseni (2).jpg
Svečano otvorene 54. Vinkovačke jeseni (2).jpg
Glas Slavonije
fullscreen Svečano otvorene 54. Vinkovačke jeseni (3).jpg Svečano otvorene 54. Vinkovačke jeseni (3).jpg
Svečano otvorene 54. Vinkovačke jeseni (3).jpg
Glas Slavonije

Manifestacija koja promovira tradicijsku kulturu, narodnu baštinu, jezik i običaje svečano je otvorena kod vinkovačke lampe, na središnjem gradskom trgu.

Uz pozdravne riječi gradonačelnika Ivana Bosančića manifestaciju je svečano otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Ovogodišnja tema je "Tri nam drage riječi – Slavonija, Srijem i Baranja" i prenose poruku kojom se želi naglasiti zajedništvo hrvatskog naroda i kako ova regija pokazuje privrženost domovini te ljepotu i bogatsvo hrvatske kulture.

Poznatoj tradicijsko-kulturnoj manifestaciji koja više od pola stoljeća čuva od zaborava običaje Slavonije, Baranje i Srijema, uz veliki broj uzvanika te stanovnika grada Vinkovaca i cijele naše županije kao i izvan nje, nazočio je i župan Božo Galić zajedno sa zamjenicima Josipom Dabrom i Damirom Barnom.

Nazočili su i kolege župani prijateljskih nam županija, dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, zadarski Božidar Longin, brodsko-posavski Danijel Marušić te osječko-baranjski Ivan Anušić, predstavnici Ureda predsjednice RH i Hrvatskog sabora te ministarstava, javnih institucija, gradova i ustanova kako iz Hrvatske tako i izvan nje!

Središnja svečanost nastavlja se Državnom smotrom izvornog hrvatskog folkora na kojoj će nastupiti brojni KUD-ovi do nedljelje, kada će se održati svečani mimohod svih sudionika kao i revija konjanika te lijepo ukrašenih slavonskih zaprega.

Ispis
Vrh