Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Svečano otvorene 53. Vinkovačke jeseni

  • 15. rujna 2018.
  • Turizam i kultura
fullscreen Svečano otvorene 53. Vinkovačke jeseni (1).jpg Svečano otvorene 53. Vinkovačke jeseni (1).jpg
Svečano otvorene 53. Vinkovačke jeseni (1).jpg
fullscreen Svečano otvorene 53. Vinkovačke jeseni (2).jpg Svečano otvorene 53. Vinkovačke jeseni (2).jpg
Svečano otvorene 53. Vinkovačke jeseni (2).jpg

Na pozornici u središtu grada, u pješačkoj zoni kod vinkovačke lampe, slavonci su ponovno pokazali svu raskoš tradicijske kulture i folklora.

Na svečanosti otvorenja nazočili su predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović te član Predsjedništva BiH Dragan Čović s domaćinima županom Božom Galićem i gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem.

Među visokim gostima su i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić, izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica RRFEU Gabrijela Žalac te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, župani, saborski zastupnici, predsjednik Vlade prijateljske Županije Posavske Marijan Klaić, državni tajnici i pomoćnici ministara u ministarstvima, predstavnici javnih institucija, poduzeća, te predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković, zamjenici župana Josip Dabro i Damir Barna, kao i brojni visoki gosti.

Vinkovačke jeseni su odraz ljepote, plemenitosti i širine duše hrvatskog čovjeka na ovim prostorima, a ove godine svečano otvaranje, uz glazbeno-scensku priredbu „Pregršt istine“, koja je nastala po motivima iz djela poznate slavonske književnice Mare Šverl Gamiršek, a čija je scenaristica Ana Cvenić,  okupilo je glumce, vokalne soliste, kulturno-umjetnička društva, pjevačke grupe te tamburaške sastave i orkestre, kako bi prikazali tradiciju i život Slavonaca na ovim prostorima!

Ispis
Vrh