Izbornik
heeader image

Svečano otvorene 53. Vinkovačke jeseni

  • 15. rujna 2018.
  • Turizam i kultura
fullscreen Svečano otvorene 53. Vinkovačke jeseni (1).jpg
Svečano otvorene 53. Vinkovačke jeseni (1).jpg
fullscreen Svečano otvorene 53. Vinkovačke jeseni (2).jpg
Svečano otvorene 53. Vinkovačke jeseni (2).jpg

Na pozornici u središtu grada, u pješačkoj zoni kod vinkovačke lampe, slavonci su ponovno pokazali svu raskoš tradicijske kulture i folklora.

Na svečanosti otvorenja nazočili su predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović te član Predsjedništva BiH Dragan Čović s domaćinima županom Božom Galićem i gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem.

Među visokim gostima su i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner, nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić, izaslanica predsjednika Vlade RH i ministrica RRFEU Gabrijela Žalac te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, župani, saborski zastupnici, predsjednik Vlade prijateljske Županije Posavske Marijan Klaić, državni tajnici i pomoćnici ministara u ministarstvima, predstavnici javnih institucija, poduzeća, te predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković, zamjenici župana Josip Dabro i Damir Barna, kao i brojni visoki gosti.

Vinkovačke jeseni su odraz ljepote, plemenitosti i širine duše hrvatskog čovjeka na ovim prostorima, a ove godine svečano otvaranje, uz glazbeno-scensku priredbu „Pregršt istine“, koja je nastala po motivima iz djela poznate slavonske književnice Mare Šverl Gamiršek, a čija je scenaristica Ana Cvenić,  okupilo je glumce, vokalne soliste, kulturno-umjetnička društva, pjevačke grupe te tamburaške sastave i orkestre, kako bi prikazali tradiciju i život Slavonaca na ovim prostorima!

Ispis
Vrh