Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Svečanim programom obilježen Dan Općine Lovas

  • 23. rujna 2022.
  • Ured župana
fullscreen Svečanim programom obilježen Dan Općine Lovas (1).JPG Svečanim programom obilježen Dan Općine Lovas (1).JPG
Svečanim programom obilježen Dan Općine Lovas (1).JPG
fullscreen Svečanim programom obilježen Dan Općine Lovas (2).JPG Svečanim programom obilježen Dan Općine Lovas (2).JPG
Svečanim programom obilježen Dan Općine Lovas (2).JPG
fullscreen Svečanim programom obilježen Dan Općine Lovas (3).JPG Svečanim programom obilježen Dan Općine Lovas (3).JPG
Svečanim programom obilježen Dan Općine Lovas (3).JPG
fullscreen Svečanim programom obilježen Dan Općine Lovas (4).JPG Svečanim programom obilježen Dan Općine Lovas (4).JPG
Svečanim programom obilježen Dan Općine Lovas (4).JPG
fullscreen Svečanim programom obilježen Dan Općine Lovas (5).JPG Svečanim programom obilježen Dan Općine Lovas (5).JPG
Svečanim programom obilježen Dan Općine Lovas (5).JPG

Obilježavanje Dana Općine Lovas započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja na mjestu masovne grobnice i spomen križa u središtu Lovasa,  za sve žrtve stradale u Domovinskome ratu.

Vijenac su položili i svijeću zapalili zamjenik župana Franjo Orešković i v.d.pročelnika Ureda župana Marko Dikonić.

Potom se nastavilo svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojem su sve nazočne uzvanike pozdravili predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Milas i načelnica Općine Lovas Tanja Cirba.

„Na svečanoj sjednici prezentirali smo rad Općine u proteklom jednogodišnjem razdoblju kao i planove za iduće razdoblje. Održali smo prezentaciju projekta „Izgradnja međunarodnog zimovnika na Dunavu, u Opatovcu, na 1314 rkm“, koji je vrijedan 48 milijuna kuna, a financiran iz EU fondova. Planiramo i projekt kao podsjetnik na strašnu tragediju ove općine u Domovinskom ratu a koji je od velikog značaja – izgradnja spomen obilježja minskog polja. Mnogo se ulaže u mlade obitelji, za novorođene bebe kao i učenike od vrtićke dobi do osnovnoškolskog obrazovanja pa i učenicima srednjih škola i studentima. Najboljim su učenicima uručene nagrade, a zahvalili smo i svima koji podupiru i doprinose radu Općine„ - rekla je načelnica Cirba.

Prigodnim riječima i čestitkama povodom Dana Općine obratio se zamjenik Orešković te je istaknuo kako će Vukovarsko-srijemska županija uvijek biti potpora u radu, jer se zajedništvom mnogo toga može postići i konačno doći do boljeg cilja a to je kvalitetniji uvjeti za život i rad stanovnika koji žive na području ove općine.

Ovogodišnje obilježavanje Dana Općine održano je u okviru manifestacije 25. „Miholjski dani“, koji se održavaju od 17. rujna do 2. listopada, a u tome razdoblju organizirani su brojni kulturni, zabavni, gospodarski i sportski događaji. Osim Dana općine Lovas, proslavit će se i ckrveni godovi u Lovasu i Opatovcu, a slijedi i izložba zlatoveza, lokalnih tiskanih glasila, Dani polja BC hibrida te arheološka predavanja, uz bogatu gastro ponudu i druga zanimljiva događanja. Manifestacija je organizirana uz pokroviteljstvo Općine Lovas i Vukovarsk-srijemske županije.

Ispis
Vrh