Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Svečanim prijemom u Andrijaševcima Dekanić svim učiteljima čestitao njihov Dan

  • 05. listopada 2021.
  • Obrazovanje
fullscreen Svečanim prijemom u Andrijaševcima Dekanić svim učiteljima čestitao njihov Dan (1).jpg Svečanim prijemom u Andrijaševcima Dekanić svim učiteljima čestitao njihov Dan (1).jpg
Svečanim prijemom u Andrijaševcima Dekanić svim učiteljima čestitao njihov Dan (1).jpg
fullscreen Svečanim prijemom u Andrijaševcima Dekanić svim učiteljima čestitao njihov Dan (2).jpg Svečanim prijemom u Andrijaševcima Dekanić svim učiteljima čestitao njihov Dan (2).jpg
Svečanim prijemom u Andrijaševcima Dekanić svim učiteljima čestitao njihov Dan (2).jpg
fullscreen Svečanim prijemom u Andrijaševcima Dekanić svim učiteljima čestitao njihov Dan (3).jpg Svečanim prijemom u Andrijaševcima Dekanić svim učiteljima čestitao njihov Dan (3).jpg
Svečanim prijemom u Andrijaševcima Dekanić svim učiteljima čestitao njihov Dan (3).jpg
fullscreen Svečanim prijemom u Andrijaševcima Dekanić svim učiteljima čestitao njihov Dan (4).jpg Svečanim prijemom u Andrijaševcima Dekanić svim učiteljima čestitao njihov Dan (4).jpg
Svečanim prijemom u Andrijaševcima Dekanić svim učiteljima čestitao njihov Dan (4).jpg

Povodom Svjetskog dana učitelja župan vukovarsko –srijemski  Damir Dekanić upriličio je svečani prijem za ravnatelje osnovnih i srednjih škola s područja cijele županije, u Lovačkom domu u Andrijaševcima. 

-Čestitam svim učiteljima njihov dan! Djeca su naša budućnost, a učitelji su oni koji s njima provode veliki dio vremena svakoga dana. Oni su ti koji  svojim znanjem i iskustvom pomažu našoj djeci da u životu donose ispravne odluke i postanu, prije svega, dobri ljudi – rekao je Dekanić i pozvao učitelje da mu se slobodno obrate sa svim problemima.

Poručio je i kako su njegova vrata  za sve učitelje uvijek otvorena, te ih pozvao da mu se slobodno  obrate sa svim problemima s kojima se struka susreće.

A, učiteljima je njihov Dan čestitala i v.d. pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu doc. dr.sc. Jadranka Mustapić – Karlić.

-05. listopada 1966. g. potpisana je Preporuka o statusu učitelja, a 1994. godine  UNESCO je proglasio ovaj dan obilježavanja, koji se slavi u više od 100 zemalja svijeta – istaknula je J.M. Karlić.

Naglasila je i kako je za obavljanje ovoga plemenitog i odgovornog poziva potrebno puno ljubavi i entuzijazma.

-Sve promjene kroz koje danas prolazite vrlo su zahtjevne i traže cjeloživotno učenje. Nadam se kako  će učenici ta Vaša nastojanja prepoznati i usvojenim znanjem opravdati – poručila je.

Učitelje je na kraju pozdravila i ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, Lidija Miletić.

Ispis
Vrh