Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Svečana dodjela nagrada u okviru Nagradnog natječaja za dječje literarne i likovne radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“

  • 26. ožujka 2018.
  • Obrazovanje
fullscreen Hrvatska kakvu želimo (1).jpg Hrvatska kakvu želimo (1).jpg
Hrvatska kakvu želimo (1).jpg
fullscreen Hrvatska kakvu želimo (2).jpg Hrvatska kakvu želimo (2).jpg
Hrvatska kakvu želimo (2).jpg

U sklopu procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje organiziralo je Nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“.

Svečanoj dodjeli nagrada prisustvuju svi učenici finalisti iz svih županija zajedno s predstavnicima regionalnih koordinatora. 

Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, kao regionalni koordinator, zadužena je zaprovedbu navedenog natječaja na županijskoj razini. Na nagradni natječaj s područja VSŽ pristiglo je ukupno 11 radova iz 4 osnovne škole, a Ocjenjivački odbor je pregledao pristigle radove, ocijenio ih i rangirao prema slijedećem:

Kategorija

Mjesto

Ime i prezime

Kategorija 1.
Likovni radovi učenika od I. do IV. razreda

1.

Iva Orešković

Kategorija 2.
Literarni radovi učenika od I. do IV. razreda

1.

Maja Nađorđ

Kategorija 3.
Likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda

1.

Danijel Travančić

2.

Dora Petričević

3.

Viktorija Kovačić

Kategorija 4.
Literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda

1.

Jana Ešegović

2.

Domagoj Šego

3.

Lara Koštić

Također je održan Nacionalni ocjenjivački odbor 19. ožujka 2018. godine,na kojemu su odabrana po 3 najbolja rada iz svake kategorije te rangiranau 4 kategorije. Visoko 2. mjesto je osvojila Jana Ešegović iz 6. razreda osnovne škole Bartola Kašića iz Vinkovaca u kategoriji literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda.

Ispred RA VSŽ na svečanoj dodjeli nagrada sudjeluje ravnatelj,  Ilija Cota, koji uručuje nagrade, te pomoćnice voditeljice odjela za poslove od općeg gospodarskog interesa, Marija Dević i Zrinka Lončar. Svojim dolaskom ispred Vukovarsko-srijemske županije, dodjelu je uveličao zamjenik župana, Josip Dabro, koji je uručio nagrade u ime župana Bože Galića.

Ispis
Vrh