Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Sustavno praćenje stanja i predlaganje mjera suzbijanja ambrozije

  • 10. rujna 2009.
  • Priroda i zaštita okoliša

U Maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održan je sastanak na temu Sustavno praćenje stanja i predlaganje mjera suzbijanja ambrozije.

Sastanku su nazočili predstavnici Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora, Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb, HZPSS-a, Hrvatskih šuma d.o.o. Uprave šuma Podružnica Vinkovci, Županijske uprave za ceste, grada Vinkovaca, grada Županje, VGI Biđ Bosut, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima i udruge za zaštitu okoliša „Zeleni san“.

Nakon upoznavanja nazočnih sa sadržajem Naredbe o poduzimanju mjera obveznog uklanjanja ambrozije i započetih aktivnosti najavljenih i na Koordinaciji načelnika i gradonačelnika VSŽ uslijedila je rasprava u kojoj su sudionicima bili svi nazočni te je zaključeno kako će snažnija promidžba pridonijet boljem razumijevanju svih problema vezanih uz ambroziju, stoga s promidžbom valja započeti u rano proljeće, te kako kazne, ali i nagrade mogu pospješiti uspjeh svake akcije, pa i jedno i drugo valja uključiti u planiranje aktivnosti i troškova u 2010. godini. Aktivnosti i nakane vezano uz ambroziju pretvorit će se u Projekt.

Ispis
Vrh