Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Sudjelovanje na svečanom otvorenju provedbe projekta "Jačanje kapaciteta za provedbu strateške procjene utjecaja na okoliš na regionalnoj i lokalnoj razini"

  • 14. siječnja 2013.
  • Prostorno uređenje i graditeljstvo, Priroda i zaštita okoliša
fullscreen Sudjelovanje na svečanom otvorenju provedbe projekta "Jačanje kapaciteta za provedbu strateške procjene utjecaja na okoliš na regionalnoj i lokalnoj razini" Sudjelovanje na svečanom otvorenju provedbe projekta "Jačanje kapaciteta za provedbu strateške procjene utjecaja na okoliš na regionalnoj i lokalnoj razini"
Sudjelovanje na svečanom otvorenju provedbe projekta "Jačanje kapaciteta za provedbu strateške procjene utjecaja na okoliš na regionalnoj i lokalnoj razini"

U organizaciji Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj svečano su otvorili početak provedbe projekta "Jačanje kapaciteta za provedbu strateške procjene utjecaja na okoliš na regionalnoj i lokalnoj razini" financiranog u sklopu IPA Programa Europske unije za RH.

Cilj ovoga projekta je jačanje administrativnih kapaciteta i provedbe postupka strateške procjene utjecaja na okoliš u Republici Hrvatskoj na regionalnoj i lokalnoj razini.

U cilju korištenja strukturnih fondova EU, te Kohezijskog fonda radi korištenja ovih sredstava zahtijevat će se izrada planova i programa za koje je obvezan postupak strateške procjene. Zbog toga je kvalitetna obuka na regionalnoj i lokalnoj razini od velike važnosti kako bi se postiglo maksimalno iskorištavanje novaca iz fondova.

Procjena relevantnog pravnog okvira, analiza institucionalnog razvoja, jačanje administrativnih kapaciteta edukacijom tijela nadležnih za zaštitu okoliša i provedbu postupaka strateške procjene utjecaja plana i programa na okoliš na regionalnoj i lokalnoj razini te priprema smjernica i priručnika za provedbu postupaka strateške procjene očekivani su rezultati ovoga projekta.

Projekt traje 16 mjeseci. Vrijednost projekta je 1.075.250 €.

Projekt je predstavio Hrvoje Dokoza, zamjenik ministra za zaštitu okoliša i prirode i Richard Masa, predstavnik Europske Delegacije u RH. Također su održane i prezentacije od strane projektnog tima Jiri Dusik, voditelj tima i SPUO stručnjak iz Češke, Martin Smutny, stručnjak za izgradnju SPUO institucija i edukaciju iz češke i Matjaž Harmel, stručnjak za provedbu postupaka SPUO iz Slovenije.

Svečanom otvorenju su bili nazočni predstavnici nadležnih tijela za zaštitu okoliša i provedbu postupaka strateške procjene utjecaja plana i programa na okoliš na regionalnoj i lokalnoj iz Vukovarsko srijemske županije – Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša je imenovana Nataša Radojčić, voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša koja je ujedno i bila nazočna ovome događaju.

Ispis
Vrh