Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Sudionici 9. Memorijalnog biciklistickog maratona s Ovčare krenuli prema Dubrovniku

  • 04. kolovoza 2018.
  • Hrvatski branitelji
fullscreen Sudionici 9. Memorijalnog biciklistickog maratona s Ovčare krenuli prema Dubrovniku Sudionici 9. Memorijalnog biciklistickog maratona s Ovčare krenuli prema Dubrovniku
Sudionici 9. Memorijalnog biciklistickog maratona s Ovčare krenuli prema Dubrovniku

Udruga Slavonsko-brodski biciklist  organizirala je i ove godine, 9. Memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar -Knin - Dubrovnik, koji se vozi povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a prva dionica maratona je krenula jutros od Vukovara do Slavonskog Broda.

Sudionici maratona položili su vijenac i zapalili svijeću na mjestu masovne grobnice na Ovčari te na Memorijalnom groblju žrtava iz DR-a u Vukovaru, te podno Kamenog krića na ušću Vuke u Dunav.

Na put ih je ispratio savjetnik župana za branitelje Marinko Beljo, koji m je dao podršku u njihovom planu biciklističke utrke i poželio sreću do cilja.

Biciklistički maraton se održava u spomen na poginule hrvatske branitelje i civile te je dugačak 1000 kilometara i podijeljen u 7 etapa. Ruta kojom biciklisti prolaze proteže se kroz mjesta koja su najviše pogođena ratnim razaranjima: Vukovar, Slavonski Brod, Okučani, Glina, Sisak, Petrinja, Vojnić, Slunj, Lovinac, Gračac, Knin, Sinj, Ploče, Opuzen, Metković, Dubrovnik.

Prredsjednik Udruge Siniša Safundžić tom prigodom je rekao:

„Želimo i na ovaj način povezati sva mjesta stradanja i odati počast poginulim braniteljima. Ove godine Dan pobjede obilježit ćemo u Petrinji, a planiramo da toga dana svake godine budemo u nekom drugom mjestu. Cilj projekta je promocija biciklizma kao zdravog načina života, promocija Slavonije  ali i Hrvatske kao biciklističke destinacije“.

S Ovčare su na put krenula 32 biciklista od kojih će njih 16 nastaviti put.

Ispis
Vrh