Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Studijsko putovanje u sklopu Projekta «Nova metodologija i plan zapošljavanja za grad Vukovar»

  • 15. srpnja 2011.
  • Financije, Gospodarstvo

Projekt «New MAP-Nova metodologija i plan zapošljavanja za grad Vukovar» je projekt koji se financira iz grant sheme    «Lokalna partnerstva za zapošljavanje faza III» u sklopu IPA IV komponente    «Razvoj ljudskih potencijala».

IPA IV komponenta    «Razvoj ljudskih potencijala» - Program  Europske Unije ključni je okvir za korištenje sredstava Europske Unije koji podupire prioritete i mjere usmjerene na poticanje zapošljavanja, obrazovanja, usavršavanja i socijalnog uključivanja.

Cilj Projekta New MAP je unaprijediti rad lokalnog partnerstva za zapošljavanje Vukovarsko-srijemske županije za potrebe izrade i primjene metodologije Plana zapošljavanja u svrhu što boljeg prilagođavanja potrebama tržišta rada.

Nositelj Projekta je Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Vukovar, a partneri su Agencija za razvoj VSŽ Hrast d.o.o. i Grad Vukovar. Trajanje Projekta je 12 mjeseci, a ukupna vrijednost je 115.072,64 EUR-a.

Jedna od aktivnosti navedenog Projekta – Studijski posjet Lokalnom partnerstvu u Republici Austriji održana je od 13. do 15. srpnja kada su članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje VSŽ posjetili pokrajinu Štajersku tj. Štajerski pakt za zapošljavanje te Austrijski zavod za zapošljavanje u Grazu i Leibnitzu. Prilikom posjeta članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje VSŽ su se upoznali s organizacijom, načinom rada i ostvarenim rezultatima Štajerskog pakta za zapošljavanje te su razmijenjena iskustva i primjeri dobre prakse.

Studijskom putovanju su nazočili predstavnici HZZ-a Područne službe Vinkovci i Vukovar, Agencije za  razvoj VSŽ Hrast d.o.o., Grada Vinkovaca, Grada Vukovara, Grada Iloka, Općine Drenovci, VURE , Veleučilišta Vukovar, Udruge PRONI, a ispred Vukovarsko-srijemske županije članovi partnerstva bili su Nenad Jerković, pročelnik UO za gospodarstvo te Saša Dević, pomoćnik pročelnika UO za gospodarstvo.

Ispis
Vrh