Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Stručni skup za ravnatelje osnovnih škola uključenih u Eksperimentalni program „Osnovna škola kao cjelodnevna škola“

  • 12. srpnja 2023.
  • Obrazovanje
fullscreen Stručni skup za ravnatelje osnovnih škola uključenih u Eksperimentalni program.jpg Stručni skup za ravnatelje osnovnih škola uključenih u Eksperimentalni program.jpg
Stručni skup za ravnatelje osnovnih škola uključenih u Eksperimentalni program.jpg

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske organiziralo je stručni skup za ravnatelje i osnivače osnovnih škola uključene u Eksperimentalni program „Osnovna škola kao cjelodnevna nastava“, vezan za implementaciju navedenog programa.

Tijekom Eksperimentalnog programa u odabranom i ograničenom broju škola u cjelokupnom sustavu počet će sveobuhvatno infrastrukturno poboljšanje svih osnovnih škola čime se predloženi model jedino može implementirati. Osim toga, organizirat će se sustavno praćenje i vrednovanje svih aspekata organizacije, provedbe i ishoda modela cjelodnevne škole.

Svjetska banka osigurala je sredstva u ukupnom iznosu od 15 milijuna eura, a infrastrukturna ulaganja odnose se na radove i opremanje za prilagodbu prostora škole. Sudionici ovog sastanka dogovorili su se kako će škole i osnivači dostaviti dokumentaciju i ispuniti određene zahtjeve, koji prethode uključivanju u projekt. Dobili su upute za daljnji rad uz potrebnu dokumentaciju, koja im je dostavljena. Sredstva potrebna za rad su osigurana i zadaća škola je žurni rad kako bi se krenulo u realizaciju.

Vukovarsko-srijemska županija uključuje se u ovaj projekt sa šest škola: OŠ Čakovci, OŠ „Vladimir Nazor“ Komletinci, OŠ „Franjo Hanaman“ Drenovci, OŠ Antun Gustav Matoš Tovarnik i OŠ Lipovac. Na navedenom stručnom skupu u ime osnivača sudjelovala je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić.

Ispis
Vrh