Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Sastanak radne skupine projekta „Živjeti zdravo“

  • 18. listopada 2017.
  • Obrazovanje

Velika gradska vijećnica grada Vinkovaca bila je danas mjesto održavanja sastanka radne skupine za koordinaciju aktivnosti „Živjeti zdravo“ za Vukovarsko-srijemsku županiju.

Cilj je bio osnovati multisektorsku radnu skupinu predstavnika Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije, kako bi provedba projektnih aktivnosti bila učinkovitija i održivija.

Na projektu se radi zadnjih 15-ak godina i u prosincu prošle godine iz Europskoga socijalnog fonda dobiveno je  nešto malo više od 30 milijuna kuna za razdoblje od šest godina, što je na godišnjoj razini oko pet milijuna kuna. Tim će se novcem, „pokriti“ cijela Hrvatska.

Izgradit će se 21 ogledni park u svakoj županiji, napraviti 21 hodačka staza da sve područne škole koje nemaju dvoranu dobiju 'poligon'.

Vezano za to u Gradu Vinkovcima biti će izrađena biciklistička staza.

Sve aktivnosti su usmjere na poboljšanje zdravlja cijele populacije kroz implementaciju u lokalnoj zajednici informiranjem, edukacijom i senzibiliziranjem građana svih dobnih skupina o pozitivnim aspektima zdravih stilova života: promicanju tjelesnog, spolnog/reproduktivnog i mentalnog zdravlja, te smanjenju pobola od kroničnih  nezaraznih  bolesti.

Sastanku radne skupine prisutna je bila i v.d. pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, šport, mlade i demografiju doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić, prof.

Ispis
Vrh