Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Sastanak na temu izgradnje Regionalne klaonice s rasjekaonicom i hladnjačom u Otoku

  • 05. siječnja 2021.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj, Gospodarstvo, Regionalni razvoj

U prostorijama Poduzetničkog inkubatora u Otoku održan je sastanak vezan uz projekt „Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom“ čiji je nositelj Vukovarsko-srijemska županija, dok su Virovitičko-podravska županija, Grad Otok i općina Čađavica partneri.

Idejnim rješenjem i prikazom tlocrta zgrade, projektant Murković želio je pobliže upoznati sve prisutne s karakteristikama objekta klaonice, navodeći da će klaonica koja će se graditi u poduzetničkoj zoni u Otoku biti kapaciteta klanja 60000 svinja, 5000 goveda i 3000 ovaca na godišnjoj razini.

Predstavnici udruženja svinjogojaca, uzgajivača goveda, proizvođači suhomesnatih proizvoda, predstavnici Fakulteta agrobiotičkih znanosti iz Osijeka, kao i predstavnici Vukovarsko-srijemske županije i Grada Otoka svojim aktivnim sudjelovanjem i iznošenjem prijedloga dali su doprinos daljnjem smjeru razvoja projekta ističući njegovu kvalitetu i važnost za cijelo područje Vukovarsko-srijemske županije.

Ovim projektom nastoji se potaknuti razvoj mesne industrije i stočarske proizvodnje tako što će se uspostaviti linije proizvodnje mesnih jedinica koje će omogućiti domaćim stočarima povećanje prihoda i rentabilnosti primarne stočarske proizvodnje. Na taj način doprinijet će se jačanju infrastrukture mesne industrije, što je preduvijet za razvoj gospodarstva.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije na radionici su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Andrija Matić, viši stručni suradnik Slavko Grgić te ispred UO za gospodarstvo i održivi razvoj, voditeljica Odsjeka, Magdalena Parat.

Ispis
Vrh