Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Radni sastanak u Centru za socijalnu skrb Vinkovci

  • 01. srpnja 2019.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Radni sastanak u Centru za socijalnu skrb Vinkovci Radni sastanak u Centru za socijalnu skrb Vinkovci
Radni sastanak u Centru za socijalnu skrb Vinkovci

U prostorijama Centra za socijalnu skrb Vinkovci održan je radni sastanak vezan uz poziv na dostavu projektnih prijedloga „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije - druga faza.

Tema sastanka je bila prijava prijedloga projekta „Pristup za sve“ na poziv, čiji je nositelj Centar za socijalnu skrb Vinkovci, a partner na projektu je Vukovarsko-srijemska županija. Projekt je usmjeren na ulaganje u infrastrukturu s ciljem prevencije institucionalizacije, kroz uređenje i opremanje Centra za socijalnu skrb Vinkovci za održavanje grupnih i individualnih radionica za ranjive skupine. Kroz projekt se planira rekonstruirati i opremiti postojeća infrastruktura zgrade CZSS Vinkovci, kao i samo okruženje zgrade za adekvatan prilaz kako bi se omogućio nesmetan pristup s novim parkirališnim mjestima. Ulaganjem u postojeću infrastrukturu omogućit će se adekvatan prostor za održavanje grupnih i individualnih radionica za roditelje, djecu i mlade s problemima u ponašanju kojemu je glavni cilj sprječavanje institucionalizacije te pravo na život u zajednici s problemima u ponašanju. Također se kroz projekt planira nabaviti automobil za mobilni tim koji će osigurati stalnu prisutnost stručnjaka na terenu.

Na sastanku su sudjelovali: ravnateljica Centra za socijalnu skrb Ivanka Jutriša, Zrinka Lončar i Željana Grancarić iz Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, a ispred Upravnog odjela za socijalnu skrb Vukovarsko – srijemske županije sudjelovali su pročelnik Darko Dimić, i viša stručna suradnica za socijalnu skrb Andrijana Jukić.

Ispis
Vrh