Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Radna skupina za upravljanje rizicima Izrađen pregled županijskih rizika iz područja proračuna i financija

  • 20. studenog 2015.
  • Financije, Ostalo
fullscreen Radna skupina za upravljanje rizicima Izrađen pregled županijskih rizika iz područja proračuna i financija (1).jpg Radna skupina za upravljanje rizicima Izrađen pregled županijskih rizika iz područja proračuna i financija (1).jpg
Radna skupina za upravljanje rizicima Izrađen pregled županijskih rizika iz područja proračuna i financija (1).jpg
fullscreen Radna skupina za upravljanje rizicima Izrađen pregled županijskih rizika iz područja proračuna i financija (2).jpg Radna skupina za upravljanje rizicima Izrađen pregled županijskih rizika iz područja proračuna i financija (2).jpg
Radna skupina za upravljanje rizicima Izrađen pregled županijskih rizika iz područja proračuna i financija (2).jpg

Radna skupina za upravljanje rizicima održala je u Hrvatskoj zajednici županija u petak, 20. studenoga, svoju drugu sjednicu.

Pod vodstvom pročelnika Upravnog odjela za proračun, financije i nabavu Primorsko-goranske županije Krešimira Parata, radna je skupina prikupila popis rizika iz područja proračuna i financija, kao prvi korak u izradi zajedničkog registra rizika na razini županija.

Sistematizirani popis prikupljenih rizika predstavili su Davor Kozina i Livio Gutvald iz Ministarstva financija. Članovi radne skupine raspravljali su o usklađivanju i dopunjavanju inicijalnog pregleda rizika iz područja planiranja proračuna, izvršenja proračuna, jamstava i zaduživanja, računovodstvene evidencije i izrade financijskih izvještaja, upravljanja imovinom te izjave o fiskalnoj odgovornosti.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije sjednici je nazočila pročelnica Upravnog odjela za financije mr.sc. Sandra Adžaga.

Nakon utvrđivanja financijskih rizika, radna će skupina prikupiti rizike i iz djelokruga društvenih djelatnosti prema smjernicama Ministarstva financija.

Podsjetimo, pojedine županije već nekoliko godina izrađuju svoje kataloge rizika, no na sastanku održanom u lipnju ove godine svi su se složili da nailaze na problem evaluacije i praćenja tih rizika o čemu su razgovarali s predstavnicima Ministarstva financija. Radi poboljšanja upravljanja rizicima i lakše razmjene informacija, osnovana je Radna skupina za upravljanje rizicima.

Ispis
Vrh