Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Radionice za pripremu projektnih prijedloga u okviru programa prekogranične suradnje Hrvatska- Bosna i Hercegovina

  • 20. veljače 2013.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Radionice za pripremu prekograničnih projektnih prijedloga Radionice za pripremu prekograničnih projektnih prijedloga
Radionice za pripremu prekograničnih projektnih prijedloga

Kao dio pripremnih aktivnosti za nadolazeći natječaj u drugom kvartalu 2013, a s ciljem jačanja kapaciteta potencijalnih prijavitelja za sudjelovanje u natječajima za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007.-2013., u organizaciji Zajedničkog tehničkog tajništva (ZTT), te uz potporu programskih Operativnih struktura i lokalne zajednice,  održat će se „Radionice za pripremu prekograničnih projektnih prijedloga“.

Tijekom ožujka i travnja 2013. planirane su radionice u:  Županji, Gospiću i Metkoviću (RH) te Livnu, Prijedoru i Doboju (BiH).

Prva radionica će se održati u Županji 05. i 06. ožujka 2013. u prostoru Gradske vijećnice, J.J. Strossmayera 1 s početkom u 10.00 sati.

Svrha održavanja radionica za pripremu projektnih prijedloga je jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za aktivno sudjelovanje i pripremu natječajne dokumentacije  za predstojeći natječaj  i detaljno upoznavanje potencijalnih prijavitelja projekata (udruženja, javnih tijela, škola, razvojnih institucija, nacionalnih parkova, poduzetničkih potpornih institucija, turističkih zajednica...)  sa metodologijom izrade prijavnog obrasca, proračuna, logičke matrice i liste indikatora za projekte prekogranične suradnje. Radionice su interaktivne s predviđenim vježbama, uključuju specifičnosti prekograničnih projekata te su besplatne za prijavljene sudionike. Radionice obuhvaćaju sljedeće cjeline:

  • Dan 1: Prijavni obrazac – sažetak projektnog prijedloga, logička matrica, ciljevi, relevantnost, opis aktivnosti i rezultata, metodologija, plan aktivnosti, održivost i indikatori.
  • Dan 2: Proračun – sve specifičnosti vezane uz izradu plana troškova prekograničnog projekta prema proračunskim poglavljima, te na predlošku proračuna za prekogranični projekt.

Broj sudionika je ograničen, pa molimo sve zainteresirane da se prijave putem web stranice Programa www.cbc-cro-bih.net. Više informacija o Programu i načinu prijave možete pronaći na službenoj stranici Programa prekogranične suradnje HR-BiH: www.cbc-cro-bih.net, kao i na web stranicama Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova www.mrrfeu.hr i Direkcije za evropske integracije www.dei.gov.ba.

Ispis
Vrh