Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Radionica za gospodarenje komunalnim otpadom

  • 24. prosinca 2012.
  • Priroda i zaštita okoliša

Radionica za gospodarenje komunalnim otpadom

RTP 51316
u organizaciji sa Europskom komisijom, Jedinicom za tehničku pomoć i razmjenu informacija (TAIEX) u suradnji sa Vukovarskom-srijemskom županijom-Upravnim odjelom za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša

koja će se održati u Vukovaru 27. -28. Veljače 2013. godine

Cilj RTP radionice je upoznati sudionike sa EU zakonodavstvom koje se odnosi na gospodarenje otpadom, selektivno sakupljanje otpada, bio otpad kao dio komunalnog otpada. Također na radionici će se predstaviti i nacionalno zakonodavstvo kao dio pravne stečevine EU u gospodarenju otpadom. Na radionici će prezentirati strani predavači iz 4 zemlje EU. Na radionici će biti predstavljena najbolja praksa u provedbi direktiva EU za komunalni otpad kao i EU legislativa iz gospodarenja otpadom. Prezentacije će održati i lokalni govornici ispred svojih institucija i to iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode, Agencije za zaštitu okoliša i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Sudionicima će se prikazati primjeri različitih vrsta tehnologija, odgovornosti/obaveze lokalne/regionalne administracije i dionika u procesu provedbe komunalnog zakonodavstva u gospodarenju otpadom. Radionica će imati interaktivni pristup gdje će biti održana panel rasprava između sudionika i stručnjaka.

Sudionici radionice biti će predstavnici Županijskih Upravnih odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, predstavnici gradskih i općinskih jedinica lokalne samouprave, Inspektori za zaštitu okoliša, privatne tvrtke koje se bave gospodarenjem otpadom i Nevladine organizacije.

Očekivani broj sudionika na radionici je oko 90 i osigurano je simultano prevođenje.

Ispis
Vrh