Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Prva sjednica Povjerenstva za stratešku procjenu utjecaja na okoliš

  • 18. listopada 2017.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Priroda i zaštita okoliša
fullscreen Prva sjednica Povjerenstva za stratešku procjenu utjecaja na okoliš (1) Prva sjednica Povjerenstva za stratešku procjenu utjecaja na okoliš (1)
Prva sjednica Povjerenstva za stratešku procjenu utjecaja na okoliš (1)
fullscreen Prva sjednica Povjerenstva za stratešku procjenu utjecaja na okoliš (2) Prva sjednica Povjerenstva za stratešku procjenu utjecaja na okoliš (2)
Prva sjednica Povjerenstva za stratešku procjenu utjecaja na okoliš (2)
fullscreen Prva sjednica Povjerenstva za stratešku procjenu utjecaja na okoliš (3) Prva sjednica Povjerenstva za stratešku procjenu utjecaja na okoliš (3)
Prva sjednica Povjerenstva za stratešku procjenu utjecaja na okoliš (3)

Upravni odjel za gospodarstvo i regionalni razvoj Vukovarsko-srijemske županije je temeljem Odluke o započinjanju postupka strateške procjene utjecaja na okoliš „Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020.'' počeo s provedbom postupak strateške procjene utjecaja na okoliš. Temeljom Odluke UO za gospodarstvo i regionalni razvoj prikupljao je mišljenja svih važnih dionika o određivanje sadržaja za stratešku procjenu utjecaja na okoliš. Na osnovu pribavljenih izrađena je Strateške studije o utjecaju na okoliš Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020.

Nastavno, na izrađenu studiju danas je u prostorijama male vijećnice u Vukovaru održana prva sjednica Povjerenstva za stratešku procjenu utjecaja na okoliš. Prema dnevnom redu na sjednici je bilo govora o Nacrtu prijedloga Razvojne strategije VSŽ za razdoblje do 2020 kao i Strateška studija o utjecaju na okoliš. Članovi Povjerenstva su po završetku sjednice morali donijeti ocjenu o cjelovitosti i stručne utemeljenosti strateške studije.

Sjednici su prisustvovali članovi Povjerenstva ispred Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Hrvatskih šuma-PU Vinkovci, ispred Vukovarsko-srijemske županije v.d pročelnika UO za gospodarstvo i regionalni razvoj Zdenko Podolar sa suradnicima iz drugih Upravnih odjela Vukovarsko-srijemske županije, te ispred Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. direktor Ilija Cota sa svojim suradnicima. 

Ispis
Vrh