Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Prva pjevačka konjica „Sinđir“ održala koncert u Županji

  • 06. studenog 2022.
  • Turizam i kultura
fullscreen Prva pjevačka konjica „Sinđir“ održala koncert u Županji (1).jpg Prva pjevačka konjica „Sinđir“ održala koncert u Županji (1).jpg
Prva pjevačka konjica „Sinđir“ održala koncert u Županji (1).jpg
fullscreen Prva pjevačka konjica „Sinđir“ održala koncert u Županji (2).jpg Prva pjevačka konjica „Sinđir“ održala koncert u Županji (2).jpg
Prva pjevačka konjica „Sinđir“ održala koncert u Županji (2).jpg

U Pastoralnom centru u župi mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji povodom obilježavanja pet godina djelovanja održan je svečani koncert Prve pjevačke konjice „Sinđir“ iz Županje.

Uz pjevačku konjicu nastupe su održali ŽPS „Mustre“ Županja, MPS „Stanari“ Cvelferija i TS „D-mol“ Gradište.

„Sinđir“ je osnovan 2017. godine, s ciljem očuvanja starih šokačkih pjesama i napjeva županjskog kraja i svi su članovi konjogojci. Županja je jedini grad u Hrvatskoj koji ima pjevačku konjicu. 2019. godine „Sinđir“ je snimio svoju prvu autorsku pjesmu kojom su se početkom 2020. predstavili na 15. festivalu “Šokačke pisme” u Županji. Tada se rodila ideja o snimanju prvog glazbenog albuma “Inat šokački” koji je prvi put predstavljen 2021. prigodom proslave Dana grada Županje.

Svečanom koncertu prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Tamara Kalistović.

Ispis
Vrh