Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Provodi se pilot-projekt besplatnog javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH

  • 12. listopada 2021.
fullscreen Besplatna putovanja za djecu i učenike.jpg Besplatna putovanja za djecu i učenike.jpg
Besplatna putovanja za djecu i učenike.jpg
Izvor: http://www.hzpp.hr/besplatna-putovanja-za-djecu-i-ucenike?p=271

Vlada RH donijela je 23.rujna 2021. godine, Zaključak o uvođenju pilot-projekta besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH.

Pilot-projekt uvodi se sukladno Programu Vlade Republike Hrvatske 2020. - 2024., a provodi se od 1. listopada 2021. do 31. prosinca 2022. godine.

Pilot-projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta školovanja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja u 2. razredu redovnih vlakova.

Realizacija pilot-projekta doprinijet će povećanju mobilnosti djece i učenika, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografskoj revitalizaciji, poboljšanju životnog standarda građana, revitalizaciji prometa putničkih vlakova na nerazvijenim područjima i poticanju korištenja željezničkog prijevoza. Uz to, znatno će se ojačati razvoj integriranog prijevoza putnika.   

Više o pilot-projektu i ostvarivanju prava na besplatni prijevoz djece i učenika, možete pronaći na:

http://www.hzpp.hr/besplatna-putovanja-za-djecu-i-ucenike?p=271

 

Ispis
Vrh