Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Proslavljen Dan Općine Jarmina

  • 19. travnja 2010.
  • Ostalo

Jarmina –  Središnje obilježavanje Dana Općine Jarmina, koje se održavalo u subotu 17. travnja, započelo je okupljanjem i druženjem mještana kroz razne športske sadržaje te pologanjem vijenaca za sve poginule u obrani Jarmine, a kojeg su zajedno položili i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te načelnik Općine Jarmina Andrija Draganić.

Program obilježavanja nastavio se manifestacijom Zagorje v srcu“, u organizaciji KUD-a „Zvonko Ban“ i Kluba Zagoraca „Kaj“ iz Jarmine, a na kojem su nastupili članovi KUD-ova iz hrvatskog Zagorja.

U sklopu Eko-etno sela „Malo Zagorje“, u nazočnosti brojnih mještana i njihovih gostiju, svečano je otvorena „Zagorska hiža“, koju je izgradilo društvo Zagoraca Vukovarsko-srijemske županije, u pravom zagorskom stilu, a koju su zajednički otvorili župan Božo Galić i gradonačelnik Grada Krapine Josip Horvat, u nazočnosti zamjenika župana Krapinsko-zagorske županije Anđelka Fereka – Jambreka.

Nakon navedene svečanosti, održan je mimohod sudionika manifestacije i sveta misa u jarminačkoj crkvi sv. Vendelina opata, a u Športsko- rekreacijskom centru  održan je nastavak  kulturno-umjetničkog programa „Zagorje v srcu“.

Ispis
Vrh