Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Proslava ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju

  • 27. lipnja 2013.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Proslava ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju Proslava ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju
Proslava ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju

 

U vinkovačkoj pješačkoj zoni u nedjelju,

30. lipnja 2013. u 21,00 sat

Proslava ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju

 

Ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju bit će svečano obilježen i u Vinkovcima na središnjoj županijskoj proslavi, a za 30. lipnja u večernjim satima priprema se atraktivan program kojim će se Vinkovci pridružiti brojnim hrvatskim gradovima u obilježavanju ovoga značajnog događaja. Tako će već oko 20,00 sati u središtu Vinkovaca biti postavljeni štandovi tradicijskih proizvoda, štand Iločkih podruma s vinima te štand s informacijama o EU. Za 21,00 sat najavljen je program pod nazivom "Priča o gradu", koja će na pozornici u vinkovačkoj pješačkoj zoni biti ispričana kroz glazbeno-scensko-filmski prikaz Vinkovaca kroz povijest do današnjih dana. Kao završna scena najavljeno je svečano dizanje zastave EU uz Odu radosti, puštanje u zrak oko 500 plavih balona sa zvjezdicama EU te vatromet. Po završetku "Priče" na scenu stupaju vinkovački rok bendovi raspoloženi za svirku do dugo u noć. 

Program zajednički organiziraju Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci i na čelu s županom Božom Galićem i vinkovačkim gradonačelnikom dr. Mladenom Karlićem, a nositelji organizacije su Upravni odjel za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj Vukovarsko-srijemske županije i Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Vinkovaca. Režiser "Priče o gradu" je Himzo Nuhanović, a sudjeluju: Glazbena škola Josipa Runjanina, Gradsko kazalište "Joza Ivakić", Gradski muzej, Gradska knjižnica, FA "Lisinki", KC "Gatalinka", MPG "Lipa", Sokolska garda "Hrvatskog sokola", udruga "Vrijedne ruke", KUD "Tkanica" i TS "Dike".

 

Dođite i proslavimo zajedno uz prigodni program, hranu i piće ovaj povijesni trenutak ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju!

Ispis
Vrh