Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Projekt Prekogranična interkulturalna suradnja obrazovnih institucija Republike Hrvatske i Republike Srbije

  • 14. listopada 2018.
  • Obrazovanje

U okviru projekta Prekogranična interkulturalna suradnja obrazovnih institucija Republike Srbije i Republike Hrvatske, koji Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH provode zajedno s Nansen dijalog centrom Srbija i Nansen dijalog centrom Osijek, u Gimnaziji „Svetozar Marković“održan je četvrti seminar planiran za škole sudionice projekta u razdoblju od 12. do 14. listopada 2018. godine.

Cilj projekta je povezivanje i ostvarivanje suradnje između obrazovnih institucija ovih dviju država iz područja interkulturalnog dijaloga, konstruktivnog rješavanja sukoba i prevencije nasilja. Polazišna osnova projekta nalazi se u europskim vrijednostima, kao i u službenim dokumentima EU i UN-a koji se odnose na ostvarivanje i zaštitu prava djeteta.

U projekt su uključene OŠ Julija Benešića (Ilok), OŠ „Matija Gubec“ (Tavankut), Gimnazija „Svetozar Marković“ (Subotica) i Prva srednja škola Beli Manastir (Beli Manastir).OŠ Julija Benešića, na čelu s ravnateljem Miroslavom Bošnjakom i djelatnicima Vedranom Ćorić, Kristinom Čobanković, Matejom Marić, Danijelom Potrebić, Svjetlanom Šokić i Josipom Vig, predstavnik je Vukovarsko-srijemske županije. Seminaru je prisustvovala i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije doc. dr. sc. Jadranka Mustapić-Karlić.

Ispis
Vrh