Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Produženi zakupi lovišta za 33 lovačke udruge s područja Vukovarsko-srijemske županije

  • 29. prosinca 2009.
  • Priroda i zaštita okoliša

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić potpisao je 28. prosinca 2009. godine ugovore sa 33 lovačke udruge kojima je time produžen zakup lovišta u zajedničkim lovištima županije za narednih 10 godina.

Svečanost potpisivanja ugovora upriličena je na Spomen domu – Lovačkom domu LD „Zrinski“ Vukovar, a osim župana Bože Galića potpisivanju su prisustvovali i zamjenik župana Željko Cirba, predstavnici Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije na čelu s predsjednikom Mirkom Bošnjakom, predstavnici lovačkih udruga i društava te mnogi drugi zaljubljenici u lov i prirodu. 

Župan Božo Galić je ovom prilikom istaknuo kako je lovstvo grana gospodarstva u kojoj se mogu postići i dobri poslovni rezultati, kako će i dalje pomagati rad lovačkih udruga te je pozvao lovce na još bolje gospodarenje lovištima.

Predsjednik Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije Mirko Bošnjak stanje u lovstvu ocijenio je vrlo dobrim, rekavši kako će savez buduće napore usmjeriti na obnovu i povećanje lovnoga fonda, ali je isto tako naglasio kako su mnoga lovišta na području županije još minski sumnjiva što predstavlja veliku opasnost za lovce.

Ispis
Vrh