Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Prekogranična suradnja sa Južnobačkim upravnim okrugom

  • 05. veljače 2010.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Prekogranična suradnja sa Južnobačkim upravnim okrugom (1).jpg Prekogranična suradnja sa Južnobačkim upravnim okrugom (1).jpg
Prekogranična suradnja sa Južnobačkim upravnim okrugom (1).jpg
fullscreen Prekogranična suradnja sa Južnobačkim upravnim okrugom (2).jpg Prekogranična suradnja sa Južnobačkim upravnim okrugom (2).jpg
Prekogranična suradnja sa Južnobačkim upravnim okrugom (2).jpg

U Vukovaru je održan prvi sastanak u okviru  prekogranične suradnje sa Južnobačkim upravnim okrugom na temu gospodarenja otpadom.

Cilj sastanka bio je prijenos dobrih iskustava Vukovarsko-srijemske županije  u pokretanju organiziranog i kvalitetnog sustava gospodarenja otpadom. Sastanku su nazočili: Siniša Mitrović, specijalni savjetnik ministra za zaštitu životne sredine, Zoran Cvijanović, savjetnik za održivi razvoj u ministarstvu za znanost i tehnološki razvoj, Željka Jurakić, direktorica republičkog Fonda zaštite životne sredine i okoliša te Darija Šajin, načelnica Južnobačkog upravnog okruga.

Županiju su predstavljali zamjenici vukovarsko-srijemskog župana Mato Golubičić i Đorđe Ćurčić, predstojnik Ureda župana Marinko Beljo, savjetnik župana Jovan Ajduković te v.d. direktorica tvrtke EKO-SUSTAV d.o.o. za gospodarenje otpadom Tamara Šarić.

Direktorica gore navedene tvrtke izložila je osnovne smjernice iz Plana gospodarenja otpadom Republike Hrvatske, te Plana gospodarenja otpadom Vukovarsko-srijemske županije kojim je jasno definirano gospodarenje otpadom u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Gosti su upoznati sa aktivnostima na pokretanju projekta izgradnje centra za gospodarenje otpadom u Starim Jankovcima.

Dogovorena je daljnja suradnja na razmjeni iskustava, kako na ovom području, tako i na području očuvanja kvalitete zraka i kvalitete vode rijeke Dunav. Slijedeći sastanak na ovu temu predložen je u Bačkoj Palanci sredinom ožujka ove godine.

Ispis
Vrh