Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Preko 100 predstava za djecu na 24.Lutkarskom proljeću

  • 04. travnja 2019.
  • Turizam i kultura
fullscreen 24 lutkarsko proljeće (1).jpg 24 lutkarsko proljeće (1).jpg
24 lutkarsko proljeće (1).jpg
fullscreen 24 lutkarsko proljeće (2).jpg 24 lutkarsko proljeće (2).jpg
24 lutkarsko proljeće (2).jpg

24. Lutkarsko proljeće održati će se u terminu od 08. – 12. travnja 2019. godine.

Na 24. Lutkarskom proljeću ove godine gostuje 20 kazališta iz Hrvatske i dijaspore koja će izvesti preko 100 lutkarskih predstava i predstava za djecu i mlade u 5 gradova, 20 općina i više od 10 mjesta Vukovarsko srijemske županije. Bogat program kazališta i predstava upotpunit će niz događanja.

Svečanost otvorenja 24.Lutkarskog proljeća održat će se u Starim Mikanovcima (Dom kulture) u ponedjeljak 08. travnja u 17:00 sati. Na svečanosti otvorenja Tvornica Kazalište lutaka iz Zagreba izvest će svoju hit predstavu „Tarzan“.

Nagrade i Povelje „Zvonko Festini“ – za životno djelo u području lutkarske umjetnosti bit će dodijeljene u Gradskom muzeju Vukovar (Galerija Oranžerija) u ponedjeljak, 08.travnja u 20:30 sati.

Prije svečanosti dodjele nagrada bit će otvorena spomen- izložba lutaka nedavno preminulog akademika Zlatka Boureka – „Kazališne lutke Zlatka Boureka“.

U četvrtak, 11.travnja, u sklopu Lutkarskog proljeća održavaju se 4. Susreti književnika za djecu i mlade, kada će biti dodijeljene nagrade pozivnog natječaja TENA i TENICA za najbolji dramsko-kazališni tekst za djecu i mlade, dok će književnici – Snježana Babić Višnjić, Nada Mihaljević, Ratko Bjelčić, Željka i Jadranko Bitenc i Vladimir Bakarić predstaviti publici svoja nova izdanja (Gradska knjižnica Vinkovci, 18 sati). Također će spomenuti književnici gostovati u školama Vukovarsko-srijemske županije.

Ispis

Priloženi dokumenti

 
Vrh