Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Predstavnici Istarske županije u posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji

  • 21. svibnja 2010.
  • Ostalo
fullscreen Predstavnici Istarske županije u posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji (1).jpg Predstavnici Istarske županije u posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji (1).jpg
Predstavnici Istarske županije u posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji (1).jpg
fullscreen Predstavnici Istarske županije u posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji (2).jpg Predstavnici Istarske županije u posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji (2).jpg
Predstavnici Istarske županije u posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji (2).jpg
fullscreen Predstavnici Istarske županije u posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji (3).jpg Predstavnici Istarske županije u posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji (3).jpg
Predstavnici Istarske županije u posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji (3).jpg

Vukovar –U Palači Srijem, u maloj županijskoj vijećnici, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Željko Cirba, sa suradnicima, i sa predstavnicima jedinica lokalne samouprave Vukovarsko-srijemske županije, primio je predstavnike jedinica lokalne samouprave Istarske županije koji su u trodnevnom posjetu našoj županiji.

Cilj posjeta je otvoriti nove mogućnosti suradnje na svim područjima, posebno gospodarskom s naznakom na turizam. Dogovoreno je da će se uskoro, u roku dva tjedna, međusobno poslati pisma namjere, gdje će se navesti koje su jedinice lokalne samouprave zainteresirane za suradnju, te će se poslije toga dogovoriti sastanak u Istarskoj županiji, najvjerojatnije 16. srpnja ove godine, na kojom će jedinice lokalne samouprave obiju županija dogovoriti oblike buduće suradnje i termin potpisivanja Povelje o suradnji. Naime, taj termin je ponuđen na prijedlog Općine Tar – Vabriga, jer će se toga dana službenim potpisivanjem Povelje o suradnji ozvaničiti dugogodišnje prijateljstvo i suradnja između Općine Tar – Vabriga i Općine Lovas.

-Namjera je daljnja realizacija povezivanja „zelene“ i „plave“ Hrvatske na obostranu korist naših dviju županija, u  gospodarskoj, kulturnoj, turističkoj i svakoj drugoj suradnji - kazao je zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Željko Cirba.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije sastanku, uz zamjenika Cirbu, nazočili: voditelj Odsjeka za turizam u Upravnom odjelu za MSKU mr.sc. Mario Banožić, te predstavnici jedinica lokalne samouprave Vukovarsko-srijemske županije gradonačelnik Iloka Miroslav Janić, zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Tomislav Šarić i načelnik Općine Lovas Stjepan Milas.

Ispred Istarske županije nazočili su: gradonačelnik Grada Novigrada Anteo Milos, sa suradnicima, načelnik Općine Tar – Vabriga Nivio Stojnić, sa suradnicima, i predstavnica Istarske županije Ines Krajčak.

Ispis
Vrh