Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Predstavljen projekt „Što sve sportom mogu ja!“

  • 20. ožujka 2019.
  • Sport, mladi i demografija
fullscreen Predstavljen projekt „Što sve sportom mogu ja!“ Predstavljen projekt „Što sve sportom mogu ja!“
Predstavljen projekt „Što sve sportom mogu ja!“

Na zajedničkoj konferenciji za novinare danas u Vukovaru predstavljen je trogodišnji projekt „Što sve sportom mogu ja!“, u koji su uključeni partneri:

Vukovarsko- srijemska županija, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići i Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“ i Društvo „Naša djeca“ Vukovar.

Cilj projekta je djeci s teškoćama u razvoju Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije osigurati preduvjete te izjednačene mogućnosti za sudjelovanje u sportskim aktivnostima, kako bi unaprijedili psiho-motoričke sposobnosti kroz zajedničke treninge i integrirane programe. Na taj bi se način djeci s teškoćama u razvoju osiguralo usvajanje osnova bazičnih sportova, u kojem do sada, nisu postojali prilagođeni programi ni sportski djelatnici koji bi sa njima radili.

Kroz sportske aktivnosti rizik od socijalne isključenosti koja prati osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju sveo bi se na minimum, a djeci pružila prilika za efikasniju integraciju u društvo.

U provedbu projekta bit će uključeno ukupno 200 korisnika, djece s teškoćama u razvoju u dobi od 3 do 18 godina, a projekta osigurat će:

- obnovu i uklanjanje infrastrukturnih barijera parking prostora ispred Udruge

- opremanje sportskih dvorana Prijavitelja i Partnera,

- niz radionica i edukacija za voditelje sportskih programa,

- osposobljavanje i zapošljavanje novih djelatnika kroz Projekt,

- promociju važnosti sporta i rekreacije za djecu s teškoćama u razvoju.

Ukupna vrijednost projekta: 1.493.809,16 kn, od čega 85% (1.269.737,79 kn) sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% (224.071,37 kn) sufinancira Republika Hrvatska iz sredstava Državnog proračuna.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije konferenciji je sudjelovao pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Kruno Šarić.

Ispis
Vrh