Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Predsjednik Hrvatske zajednice županija i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić na sastanku Zajedničkog savjetodavnog odbora između Odbora regija Europske unije i Republike Hrvatske

  • 15. lipnja 2010.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj

U Dubrovniku je danas održan inauguracijski sastanak Zajedničkog savjetodavnog odbora između Odbora regija Europske unije i Republike Hrvatske, na kojemu je sudjelovao i predsjednik Hrvatske zajednice županija i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Na sastanku se razgovaralo o odnosima EU i Hrvatske i to kroz najnovija događanja te utjecaj na lokalne i regionalne vlasti.

Također, razgovaralo se i o suradnji nacionalne, lokalne i regionalne vlasti u vrijeme gospodarske krize.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić izabran je od strane Udruge gradova u Hrvatskoj i Hrvatske zajednice županija kao hrvatski supredsjedatelj dok je u ime EU kao supredsjedateljica Odbora Linda Gillham iz Velike Britanije.

Na sastanku su sudjelovali i voditelj Delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren, izvjestitelj Odbora regija EU o Europskom globalizacijskom fondu Uno Silberg,  predsjednik Udruge gradova u RH Vojko Obersnel, te predsjednik Udruge općina u RH Ivica Mesić.

Ispis
Vrh