Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila Sladoranu d.d. Županja

  • 21. listopada 2011.
  • Gospodarstvo, Ostalo
fullscreen Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila Sladoranu d.d. Županja (1).jpg Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila Sladoranu d.d. Županja (1).jpg
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila Sladoranu d.d. Županja (1).jpg
fullscreen Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila Sladoranu d.d. Županja (2).jpg Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila Sladoranu d.d. Županja (2).jpg
Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila Sladoranu d.d. Županja (2).jpg

Povodom ostvarenja najvećeg kapaciteta prerade šećerne repe u povijesti tvornice, predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor posjetila je danas tvornicu šećera- Sladoranu d.d. Županja te čelnicima i zaposlenicima tvrtke čestitala na uspješnom poslovanju.

 „Čestitam vam na uspješnom poslovanju koje zaslužuje duboki naklon. Čula sam da su plaće pristojne i redovite, da ste povećali otkupnu cijenu šećerne repe sa 250 na 300 kuna po toni i da dobro surađujete s kooperantima i to je za svaku pohvalu. Uložili ste u modernizaciju i održavanje 60 milijuna, a to je vidljivo i u ovim pogonima“ - rekla je premijerka Jadranka Kosor.

Suvlasnik Sladorane d.d. Županja Željko Zadro je dodao kako županjska šećerana dnevno proizvede robe u vrijednosti od milijun eura.

Šećerana dnevno prerađuje 7 000 tona, a u ovogodišnjoj kampanji, 65. po redu u kojoj pogoni rade najvećim kapacitetom u 65 godina dugoj povijesti Sladorane, preradit će 470 tisuća tona repe i proizvesti 70 000 tona bijelog kristalnog šećera. Preradom sirovog šećera proizvest  će dodatnih 30.000, što predstavlja ukupnu proizvodnju od 100.000 tona šećera u 2011. godini.

Premijerka Kosor zajedno sa svojim suradnicama je u društvu domaćina i vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića ,razgledala novo skladište iz kojega se svakog dana u kamione kupaca nakrca 400 do 500 tona šećera u pakovanjima od kilogram, ali i od tisuću ili 200 kilogram, te je razgovarala o strategiji daljnjeg razvoja i problemima hrvatske industrije šećera na pragu ulaska u EU.

 „Ukupne investicije u ovoj godini su više od 60 milijuna i stalno ulaganje je osnovni preduvjet ekonomski održivom razvoju proizvodnje šećera i konkurentnosti naših proizvoda na tržištu zemalja EU. Zahvaljujući takvoj strategiji već sljedeće godine Sladorana će u potpunosti biti spremna za ulazak u EU – istaknuo je predsjednik Uprave Sladorane d.d Županja Luka Burilović.

Ispis
Vrh