Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Poziv na četvrtu grupu edukacija za uzgajivače crne slavonske svinje u okviru projekta LENA

  • 14. rujna 2018.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj, Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Logo LENA Logo LENA
Logo LENA

U okviru prvog poziva za projekte iz programa Interreg - Danube Transnational Program, Vukovarsko-srijemska županija, zajedno s partnerima iz još osam zemalja podunavske regije (uz Hrvatsku tu su i Njemačka, Austrija, Slovenija, Mađarska, Srbija, Rumunjska, Bugarska i Ukrajina) dobila je sredstva za projekt pod nazivom „LENA – Local economy and nature conservation in the Danube region“ (LENA – Lokalno gospodarstvo i zaštita prirode u Podunavlju).

Radi se o projektu koji se bavi zaštitom prirode u području Dunava, a pilot područje Vukovarsko-srijemske županije je posvećeno uzgoju crne slavonske svinje - fajferice u zaštićenom području Natura 2000. Pilot aktivnosti su zamišljene kao edukacija uzgajivača, te izrada studijske analize o uzgoju crne slavonske svinje u funkciji očuvanja okoliša i biološke raznolikosti.

Projekt LENA traje 30 mjeseci (01.01.2017.-30.06.2019.) te se provodi kako bi poticao održivo korištenje prirodne i kulturne baštine i resursa u zaštićenim područjima Podunavlja.

U okviru projekta LENA provodi se i  besplatna edukacija trenutnih i potencijalnih uzgajivača crne slavonske svinje s područja Vukovarsko-srijemske županije s ciljem ujednačavanja proizvodnih uvjeta (selekcija svinja, objekti, hranidba, prerada u visoko vrijedne tradicionalne proizvode). Stručnu edukaciju provodi profesor s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku Vladimir Margeta.

Četvrta grupa besplatnih edukacija će se održati u rujnu u Babinoj Gredi (uvodno predavanje u srijedu 19.09. u 11:00 sati u prostorijama općine Babina Greda) te svi  zainteresirani proizvođači/uzgajivači kao i oni koji se žele baviti uzgojem crne slavonske svinje pozvani da nam se pridruže.

 

Ivan Domac,

Voditelj projekta LENA

Ispis

Priloženi dokumenti

 
Poziv - edukacije LENA 14. rujna 2018. 349,78 KB
Vrh