Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Potpisana Povelja o prijateljstvu i međusobnoj suradnji

  • 15. rujna 2012.
  • Ostalo, Ured župana

Dugogodišnja suradnja Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovarsko- srijemske županije s braniteljima iz Udruge veterana Domovinskog rata "Brodosplit" danas je rezultirala potpisivanjem Povelje o prijateljstvu i međusobnoj suradnji.

Uz ove dvije udruge Povelju su potpisale i UDVDR HVO Posavske županije, HVIDR-a Kupres, Policijsko veteransko društvo " Sever " iz Slovenije, Braniteljska udruga " Podstrana" i UDiVDR Zajednica podružnica Zapadno- hercegovačke županije.

Već dugi niz godina ove udruge zajednički rade na projektima zaštite prava hrvatskih branitelja u svim oblicima društvenog života, te promiču i održavaju identitet Domovinskog rata.

Potpisivanju povelje su nazočili vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, koji su sve ove godine bili važna potpora u provođenju zajedničkih projekata ovih udruga. U svojim govorima podržali su ovaj čin i još jednom naglasili da i u budućem radu žele biti dio priča koje potiču ove časne udruge.

 UDVDR-a Vukovarsko- srijemske županije na čelu sa svojim predsjednikom brigadirom Markom Miličevićem u sklopu dvodnevog druženja svojim suborcima organizirali su obilazak županije, nazočenje otvaranju 47. Vinkovačkih jeseni, posjet spomen sobi hrvatskih branitelja u Ivankovu, te su zajednički položili cvijeće i zapalili svijeće svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima  na Groblju hrvatskih branitelja u Vukovaru.

Pod geslima "Da se ne zaboravi" i "Zajedno u ratu - zajedno u miru" završen je ovaj skup  branitelja,te je već za utorak dogovoren slijedeći susret na Kupresu koji slavi svoj Dan općine.

Ispis
Vrh