Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Potpisana dva Ugovora za Poljoprivrednu šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok

  • 02. rujna 2021.
  • Prostorno uređenje i graditeljstvo, Obrazovanje
fullscreen Potpisana dva Ugovora za Poljoprivrednu šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok (1).jpg Potpisana dva Ugovora za Poljoprivrednu šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok (1).jpg
Potpisana dva Ugovora za Poljoprivrednu šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok (1).jpg
fullscreen Potpisana dva Ugovora za Poljoprivrednu šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok (2).jpg Potpisana dva Ugovora za Poljoprivrednu šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok (2).jpg
Potpisana dva Ugovora za Poljoprivrednu šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok (2).jpg
fullscreen Potpisana dva Ugovora za Poljoprivrednu šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok (3).jpg Potpisana dva Ugovora za Poljoprivrednu šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok (3).jpg
Potpisana dva Ugovora za Poljoprivrednu šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok (3).jpg
fullscreen Potpisana dva Ugovora za Poljoprivrednu šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok (4).jpg Potpisana dva Ugovora za Poljoprivrednu šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok (4).jpg
Potpisana dva Ugovora za Poljoprivrednu šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok (4).jpg

Prvi Ugovor o izvođenju radova na dogradnji, rekonstrukciji, obnovi i prilagodbi objekta Poljoprivredne šumarske škole potpisali su ravnateljica Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci Ružica Zucić te izvođač radova GRAND d.o.o. Županja Dražen Vicetić.

Vrijednost radova ovog ugovora 14.329.249,38 kuna s PDV-om, a završetak ugovorenih radova očekuje se nakon 18 mjeseci, od početka radova.

Potpisan je i drugi Ugovor o izvođenju radova na dogradnji, rekonstrukciji, obnovi i prilagodbi objekta Srednje škole Ilok, koji su potpisali ravnateljica Poljoprivredne šumarske škole Vinkovci Ružica Zucić, kao nositelji projekta te direktor tvrtke SUHOMONT d.o.o. Vinkovci, Mile Krmek, kao izvođač radova.

Vrijednost radova je 8.2257.974,65 kuna s PDV-om, a završetak radova predviđen je za 14 mjeseci od dana uvođenja u posao.

Ravnateljica Zucić izjavila je kako se današnjim potpisanim ugovorima nastavljaju projekti u razvoju obrazovanja, te je izjavila:  –“Što se tiče samog centra, 2018.godine je naša škola imenovana Regionalnim centrom kompetencija za poljoprivredu, gdje su nam partneri u 1. fazi Srednja škola Ilok, a u 2.fazi Obrtnička škola iz Županje, Vukovarsko-srijemska županija i Razvojna agencija VSŽ.  Suradnici na projektu su Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrija Štampar i Poljoprivreda zadruga Trs iz Iloka, Iločki podrumi, Agrobiotehnološki fakultet iz Osijeka te Vinka plus d.o.o. Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci planira graditi regionalni centar, zgradu površine oko 1500 kvadrata. Centar bi mogao pružiti sve potrebno za obrazovanje i stjecanje novih znanja. Iznosom od 29 milijuna i 839 tisuća kuna, trebala bi se izgraditi zgrada i opremiti potrebnom opremom. Projekt završava 31.12.2023.godine.

„Riječ je o bespovrat­nim sredstvima kojima će na školskom zemljištu u blizini južne obilaznice Vinkovaca biti izgrađena zgrada u kojoj će učenici moći na najsuvremeniji najprilagodljiviji način obavljati svoju praktičnu nastavu, a uz to i pružiti podršku svim poljo­privrednim proizvođačima kroz pedološke laboratorije za analizu tla, zatim tu je dorada i prerada voća i povrća, kon­tejnersko punjenje za rasadni­čarsku proizvodnju za povrće i cvijeće te još neke suvremene tehnologi­je. Tako da bi naš Centar, koji pokriva pet slavonskih županija, mogao pružiti sve potrebno za obrazovanje i stjecanje znanja u samom Centru i šire”, dodala je ravnateljica Zucić.

Govoreći o stanju u školi, u kojoj se osjeća pomanjkanje učenika koji upisuju strukovno zanimanje, ravnateljica je rekla: -“Trenutno naša škola ima oko 350 učenika u 9 obrazovnih smjerova, s tim da imamo i obrazovanje odraslih, poljoprivrednih proizvođača, OPG-ovaca i sl. Srednja škola Ilok također je osjetila taj pad, ali još uvijek smo među školama u RH što u ovim zanimanjima drži jedan zavidan nivo.”

Svečanom potpisivanju nazočio je župan Damir Dekanić te je rekao: -“Riječ je o vrlo vrijednom projektu i dobroj suradnji Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci i Srednje škole Ilok. Ovo je jedna predobra priča u kojoj sad slijedi najvažniji dio, a to je kvalitetno izvođenje radova, praćenje tih radova od strane investitora, nadzora i Županije. Kad to sve bude napravljeno kako treba, imat ćemo dobar rezultat, pozitivne učinke, zadovoljne korisnike, odnosno djecu, te zadovoljne zaposlenike, te će i svi u Županiji zadovoljni.”

Ravnatelj Srednje škole Ilok Željko Prskalo naveo je kako će se današnjim potpisivanjem vrijednog ugovora omogućiti kvalitetnije obrazovanje te dobiti laboratorij za mikrorazmnožavanje.

-“Kako je škola usmjerena  na voćarstvo i vinogradarstvo, do sada smo proizvodili voće i sadnice, a laboratorij će svakako upotpuniti našu proizvodnju. U tom laboratoriju su predviđena dva plastenika od 200-tinjak kvadrata  i jedan staklenik. Osim toga, opremit ćemo laboratorij za vinarstvo, jer škola ima dosta svojih hektara vinograda gdje se proizvede 16-17 tisuća litara vina. Navedeni laboratorij značit će puno našim učenicima I djelatnicima za analize,  a iločkim vinarima omogućit ćemo kvalitetne analize vina. U planu je izgradnja jedne kušaone vina za 50-tak gostiju. Ovo će biti prilika da učenici, koji se time žele baviti u budućnosti, već u školi nauče sve što je potrebno kada primaju goste u svojoj vinariji. 

Jedan od izvođača radova direktor GRAND d.o.o. Županja Dražen Vincetić zahvalio je na odabiru kao izvođača, te istaknuo kako će dati sve od sebe da svi radovi budu napravljeni u roku te sve izgrađeno po planu.

Ispis
Vrh