Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Potpisan ugovor za projekt „Užina za sve VI“

  • 31. kolovoza 2021.
  • Sport, mladi i demografija
fullscreen Potpisan ugovor za projekt „Užina za sve VI“ (1).JPG Potpisan ugovor za projekt „Užina za sve VI“ (1).JPG
Potpisan ugovor za projekt „Užina za sve VI“ (1).JPG
fullscreen Potpisan ugovor za projekt „Užina za sve VI“ (2).jpg Potpisan ugovor za projekt „Užina za sve VI“ (2).jpg
Potpisan ugovor za projekt „Užina za sve VI“ (2).jpg

Svečanost potpisivanja i uručivanja Ugovora o Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2021./2022.) između Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Vukovarsko-srijemske županije  održana je u prostoru Adriatic Hotela International u Zagrebu,

Ugovore je korisnicima uručio ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike  Josip Alardović.

Projektom će se osigurati besplatna prehrana za učenike čiji roditelji to ne mogu omogućiti iz vlastitih sredstava, a sve u svrhu smanjenja siromaštva i socijalne nejednakosti kod djece osnovnoškolske dobi u školskoj godini 2021./22.

Projekt „Užina za sve VI“ nastavak je uspješno završenih projekata iz prethodnih pet školskih godina, te će se kroz projektne aktivnosti osigurati besplatna prehrana za 1060 učenika iz 19 osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Vrijednost projekta je 962.099,43 kune.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije Ugovor je potpisao v.d. pročelnika Upravnog odjela za sport mlade i demografiju Vukovarsko-srijemske županije Mario Meštrović.

Također, Vukovarsko-srijemska županija i Upravni odjel za sport, mlade i demografiju, iz vlastitog proračuna financira prehranu 2674 učenika iz 18 osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije koji nisu mogli biti obuhvaćeni projektom „Užina za sve VI“.  Za tu svrhu osiguran je iznos od 2.300.00,00 kuna u školskoj godini 2021./22. godini, što je jedan od najvećih iznosa u RH osiguranih za financiranje besplatne prehrane potrebitim učenicima koji nisu u Projektu.

Ispis
Vrh