Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji Vukovarsko-srijemske i Splitsko-dalmatinske županije

  • 17. studenog 2009.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Ured župana
fullscreen Potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji Vukovarsko-srijemske i Splitsko-dalmatinske županije (1).jpg Potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji Vukovarsko-srijemske i Splitsko-dalmatinske županije (1).jpg
Potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji Vukovarsko-srijemske i Splitsko-dalmatinske županije (1).jpg
fullscreen Potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji Vukovarsko-srijemske i Splitsko-dalmatinske županije (2).jpg Potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji Vukovarsko-srijemske i Splitsko-dalmatinske županije (2).jpg
Potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji Vukovarsko-srijemske i Splitsko-dalmatinske županije (2).jpg
fullscreen Potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji Vukovarsko-srijemske i Splitsko-dalmatinske županije (3).jpg Potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji Vukovarsko-srijemske i Splitsko-dalmatinske županije (3).jpg
Potpisan sporazum o prijateljstvu i suradnji Vukovarsko-srijemske i Splitsko-dalmatinske županije (3).jpg

U sklopu posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji, izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije predvođeno županom Antom Sanaderom održalo je danas radni sastanak s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem i njegovim suradnicima, a naglasak je stavljen na  budućoj zajedničkoj suradnji.

Nakon održanog radnog sastanka, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i splitsko-dalamatinski župan Ante Sanader potpisali su Sporazum o prijateljstvu i suradnji između Vukovarsko-srijemske i Splitsko-dalmatinske županije, u cilju što snažnije produbljivanje veze između zemljopisno udaljenih, ali po mnogočemu vrlo bliskih županija.

„Puno je priča o „zeleno-plavoj magistrali“, a mi želimo tu  priču pretočiti u stvarnost koja bi bila na korist žiteljima i jedne i druge županije“- rekao je nakon potpisivanja sporazuma župan Božo Galić.

Također je istaknuo da se u Vukovarsko-srijemskoj županiji nalazi oko 170.000 hektara plodnih oranica s kojih se poljoprivredni plodovi i proizvodi mogu i trebaju završiti na dalmatinskom tržištu.

Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader je istaknuo kako je nužno da na turističke stolove u Dalmaciji dođu proizvodi iz ovog kraja, iako županija i župani nisu proizvođači, ali oni su ti koji moraju otvoriti vrata njihovim poduzetnicima, kako bi se poljoprivredni i prehrambeni proizvodi mogli direktno plasirati.

U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. župan Galić i župan Sanader, sa svojim suradnicima, zajedno su zapalili svijeće kod spomen obilježja, svim žrtvama Vukovara i vukovarske bolnice, u dvorištu Opće bolnice Vukovar.

Ispis
Vrh