Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Posjet učenika i nastavnika iz Bugarske

  • 25. ožujka 2019.
  • Obrazovanje
fullscreen Posjet učenika i nastavnika iz Bugarske Posjet učenika i nastavnika iz Bugarske
Posjet učenika i nastavnika iz Bugarske

Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci tijekom 2018. i 2019. godine provodi projekt AgroEuropa u okviru Erasmus+ programa, koji je sufinanciran sredstvima EU.  Uz potporu od 47.853 EUR 21 učenik i 2 nastavnika provode stručnu praksu  i  „job shadowing“ u Srednjoj poljoprivrednoj školi Todor Rachinski u General Toshevu, Bugarska, i to u dvije mobilnosti, od kojih je jedna održana u listopadu 2018., a druga grupa naših učenika ide uskoro u Bugarsku od 8. do 19. travnja 2019.

Izvrsna je to prilika za učenike i nastavnike obje  škole za upoznavanje i usporedbu načina rada u poljoprivredi u te dvije škole i države.

U planu su i neki novi projekti i nastavak međunarodne komunikacije, sa poljoprivredom kao temeljnom polaznicom,te mogućim širenjem na druga područja.

Pročelnica za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije, doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić, primila je u studenome prvu grupu učenika i nastavnika iz Bugarske, a sada je srdačnu dobrodošlicu izrazila i drugoj grupi, te ih upoznala s našom Županijom, razlikama u poljoprivredi i pružila punu podršku ovakvim suradnjama.

Ispis
Vrh