Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Posjet učenika i nastavnika iz Bugarske

  • 14. studenog 2018.
  • Obrazovanje
fullscreen Posjet učenika i nastavnika iz Bugarske Posjet učenika i nastavnika iz Bugarske
Posjet učenika i nastavnika iz Bugarske

U okviru Erasmus+ programa, Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci odobrena je financijska potpora za provođenje projekta AgroEuropa u Srednjoj poljoprivrednoj školi Todor Rachinski u General Toshevu, Bugarska.

Od  5. do 16. studenoga 2018. 12 učenika i 2 nastavnika borave u Vinkovcima, kao gosti Poljoprivredno šumarske škole u Vinkovcima, u okviru svog Erasmus+ projekta School Practice towards European Workplace, gdje provode stručnu praksu na OPG-ima i tvrtkama u regiji (OPG Mrđa, Tordinci, OPG "Domađinović", Bošnjaci, OPG "Brčić", Vrbanja, PMT Otok, Državna ergela u Đakovu, Srednja škola Ilok, Peradarska farma "Petričević", St. Mikanovci, Sladorana, Županja, Deutz Fahrt, Županja itd), kao u na školskom dobru (jesenski radovi na polju, sušenje i pakiranje jabuka itd).

Prva grupa od 10 učenika i 2 nastavnika boravila je u Bugarskoj u listopadu 2018, gdje su se tijekom dvotjedne stručne prakse i "job shadowinga" upoznali s načinom rada u bugarskoj školi, te provođenjem stručne prakse na poljoprivrednim gospodarstvima i tvrtkama.

Učenike i nastavnike škole iz Bugarske primila je 14. 11. 2018.  pročelnica za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije, doc. dr. sc. Jadranka Mustapić-Karlić, te im izrazila srdačnu dobrodošlicu i ukratko upoznala s našom Županijom i aktivnostima u obrazovanju uz darivanje prigodnim suvenirima. 

Ispis
Vrh