Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Položeni vijenci za ubijene redarstvenike u Borovu

  • 02. svibnja 2009.
  • Hrvatski branitelji

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Božom Galićem, nazočilo je  obilježavanju 18. obljetnice ubojstva dvanaestorice pripadnika Specijalne jedinice policije Vinkovci, koji su ubijeni 2. svibnja 1991. u Borovu Selu, današnjem Borovu.

Obilježavanje tužne obljetnice počelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeće podno spomen-obilježja u središtu Borova, gdje su, uz već navedeno izaslastvo Vukovarsko-surijemske županije, te roditelja i članova obitelji poginulih redarstvenika, vijence položili i svijeće zapalili visoki državni dužnosnici: izaslanik Predsjednika Republika general pukovnik Slavko Barić dok su ime Sabora i Vlade to učinili potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugenercijske solidarnosti Jadranka Kosor, izaslanstvo Ravnateljstva policije MUP-a, predvođeno ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom, zatim izaslanstvo Koordinacije udruga proizišlih iz Domovinskog rata te Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata.

Župan Božo Galić je, poslije komemaritivnog skupa u Borovu, nazočio svetoj misi zadušnici  u vinkovačkoj Župnoj crkvi svetih Euzebija i Poliona, koju je za ubijene redarstvenike predvodio vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac.

Isto tako župan Galić je, prije početka obilježavanja u Borovu, otvorio 6. Memorijalni turnir u boćanju „Dvanaest redarstvenika“ u Jarmini, te položio vijenac i zapalio svijeću odavši počast jednom od dvanaestorice ubijenih redarstvenika iz Jarmine.

U sklopu „Memorijala dvanaest redarstvenika“, održane su brojne sportske aktivnosti kao što su na stadionu NK "Cibalia" održane atletske utrke,  a na sportskim terenima u Vinkovcima, Vukovaru i Nuštru održani su malonogometni, kuglački i streljački turnir kao i turnir u gađanju letačkih meta.

Ispis
Vrh