Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Položeni vijenci na Kumanovoj ciglani u Vinkovcima

  • 23. kolovoza 2021.
  • Ostalo
fullscreen Položeni vijenci na Kumanovoj ciglani u Vinkovcima (1).jpg Položeni vijenci na Kumanovoj ciglani u Vinkovcima (1).jpg
Položeni vijenci na Kumanovoj ciglani u Vinkovcima (1).jpg
fullscreen Položeni vijenci na Kumanovoj ciglani u Vinkovcima (2).jpg Položeni vijenci na Kumanovoj ciglani u Vinkovcima (2).jpg
Položeni vijenci na Kumanovoj ciglani u Vinkovcima (2).jpg

Povodom obilježavanja Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima,  počast žrtvama ubijenima 1945. godine na Kumanovoj ciglani u Vinkovcima, odali su predstavnici  Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vinkovaca, Povijesnog i športskog društva “Hrvatski sokol” Vinkovci te Zajednice udruga HVIDR-a Vukovarsko-srijemske županije. 

Spomenik na području nekadašnje Kumanove ciglane u Vinkovcima podignut je u spomen na pogubljene na tom lokalitetu u travnju 1945. godine, nakon ulaska partizana u Vinkovce. Istaknuto je kako je na ovom području  ubijeno više stotina osoba koji su dali svoj život za Hrvatsku, zbog nekih, krivo postavljenih, stavova.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije obilježavanju je nazočio savjetnik župana Tomislav Borković, te je položio vijenac i zapalio svijeću.

Ispis
Vrh