Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Početna konferencija projekta „Škole jednakih različitosti“

  • 05. veljače 2018.
  • Obrazovanje
fullscreen Početna konferencija projekta „Škole jednakih različitosti“ (1).jpg Početna konferencija projekta „Škole jednakih različitosti“ (1).jpg
Početna konferencija projekta „Škole jednakih različitosti“ (1).jpg
fullscreen Početna konferencija projekta „Škole jednakih različitosti“ (2).jpg Početna konferencija projekta „Škole jednakih različitosti“ (2).jpg
Početna konferencija projekta „Škole jednakih različitosti“ (2).jpg
fullscreen Početna konferencija projekta „Škole jednakih različitosti“ (3).jpg Početna konferencija projekta „Škole jednakih različitosti“ (3).jpg
Početna konferencija projekta „Škole jednakih različitosti“ (3).jpg

U Vukovaru  je održana početna konferencija projekta  „Škole jednakih različitosti“, u kojemu je nositelj Ekonomska škola Vukovar, a partneri su Ekonomska i trgovačka škola Ivana Domca Vinkovci, OŠ Nikole Tesle Mirkovci i Učilište Studium.

Kroz projekt jednakih različitosti među učenicima i djelatnicima razvijat će se multikulutralna pismenost, te svijest mladih i djece o važnosti suživota, njegovanja kulturne tolerancije i prijateljstva.

Provedbom projektnih aktivnosti podići će se razina kompetencija djelatnika škole za inovativne pristupe poučavanju upotrebom informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Školska knjižnica Ekonomske škole Vukovar opremit će se u potpunosti sa novima namještajem i opremom u skladu sa Standardom za školske knjižnice. Izgradit će se kulturno i jezično bogate zbirke, usluge i programi usmjereni na multikulturalno  obrazovanje učenika i djelatnika.

Postavit će se temelji za izgradnju društva jednakosti, prihvaćanja različitosti u kulturnom ponašanju, uvjerenju i vrijednostima unutar i između kultura.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić sudjelovala je u početnoj konferenciji u ime Vukovarsko-srijemske županije.

Ispis
Vrh