Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Plan investicija u državne ceste na području VSŽ

  • 28. travnja 2009.
  • Financije, Promet i komunikacije
fullscreen Plan investicija u državne ceste na području VSŽ (1).jpg Plan investicija u državne ceste na području VSŽ (1).jpg
Plan investicija u državne ceste na području VSŽ (1).jpg
fullscreen Plan investicija u državne ceste na području VSŽ (2).jpg Plan investicija u državne ceste na području VSŽ (2).jpg
Plan investicija u državne ceste na području VSŽ (2).jpg
fullscreen Plan investicija u državne ceste na području VSŽ (3).jpg Plan investicija u državne ceste na području VSŽ (3).jpg
Plan investicija u državne ceste na području VSŽ (3).jpg

Povoljan geografski položaj te dobra prometna mreža Vukovarsko-srijemske županije značajna je osnova za prometni i gospodarski razvoj.

U cilju razvoja prometne mreže, izgradnje i održavanja, Vukovarsko-srijemska županija i Hrvatske ceste organizirale su prezentaciju na temu „Plan investicija u državne ceste na području Vukovarsko-srijemske županije" koja je održana danas u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima.

Na prezentaciji su predstavljeni planovi investiranja u cestovnu infrastrukturu u našoj županiji za naredno razdoblje.

Prezentaciji su nazočili saborski zastupnici s područja Vukovarsko-srijemske županije, predstavnici Hrvatskih cesta predvođeni predsjednikom Uprave Stjepkom Bobanom, članovi Županijskog poglavarstva zaduženi za cestovnu infrastrukturu, pročelnici županijskih Upravnih odjela, predvođeni vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem, gradonačelnici i načelnici gradova i općina u našoj županiji, te predstavnici poduzeća i institucija na koje se odnosila tema ove prezentacije.

„Izuzetno mi je drago da smo danas ovdje, da predstavimo novi četverogodišnji plan, koji će biti uskoro usvojen na Vladi, a u okviru tog plana su i projekti sa ove županije. Hrvatske ceste su posvetile posebnu pozornost ulaganjima u Slavoniju, jer postoje kvalitetni programi, a posebno bih istaknuo jeko dobru suradnju sa Vukovarsko-srijemskom županijom" - rekao je Stjepko Boban.

Član Uprave Josip Škorić podsjetio je prisutne na projekte koji su završeni u prethodnom periodu (2005. - 2009.) u koje je uloženo preko 300 milijuna kuna. To su ceste Osijek - Jarmina, Vinkovci - Tovarnik, Županja - Gunja, Vinkovci - Gradište, most Lipovac, most Nijemci, te je najavio građenje zgrade nadcestarije čija će djelatnost biti održavanje cesta.

Prezentaciju je izložio direktor Sektora za projektiranje Vlado Gostimir, te je kao ključne projekte u idućem razdoblju naveo Istočnu obilaznicu Vinkovaca u duljini od 9,4 km,  obilaznicu Vukovara u duljini od 19,6 km, Srijemsku graničnu transferzalu u duljini od 39,5 km (cesta Lipovac - Ilok), te spojnu cestu Vinkovci (Nuštar) - Vukovar u duljini od 6 km. Ukupna ulaganja u cestovnu infrastrukturu ovoj godini u našoj županiji očekuju se da će biti najmanje 45 milijuna kuna.

Ispis
Vrh