Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Partnerske konzultacije za Program „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“

  • 13. studenog 2018.
  • Obrazovanje

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u hotelu Westin u Zagrebu održane su partnerske konzultacije za Program „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“ u okviru Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i Norveškog financijskog mehanizma 2014.-2021.

Glavni cilj rasprave među dionicima bio je identificirati potrebe i izazove budućeg programa, a teme rasprave uključivale su definiranje preduvjeta za implementaciju novih metoda poučavanja, načine za poboljšanje znanja i vještina učenika osnovnih škola u odabranim obrazovnim područjima u osnovnim školama, definiranje opsega aktivnosti edukacija za učitelje koje mogu podržati provedbu novih metoda poučavanja, identifikaciju izazova učenika osnovnih škola i jednakih mogućnosti školovanja u slabije razvijenim područjima, identifikaciju pitanja diskriminacije i uključivog obrazovanja, definiranje izazova povezanih sa strateškim planiranjem u Hrvatskoj i identifikaciju praznina u obrazovanju vezanima za zapošljavanje i poduzetništvo.

Rezultati konzultacija pružit će osnovu za pripremu programskog sažetka koji će služiti kao osnovni dokument za provedbu programa.

Na partnerskim konzultacijama ispred Vukovarsko-srijemske županije sudjelovala je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić, prof.

Ispis
Vrh