Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Otvorena aukcija slika za obnovu OŠ Nikole Andrića

  • 02. ožujka 2018.
  • Obrazovanje

Za obnovu Osnovne škole Nikole Andrića u Vukovaru, otvorena je aukcijska izložba slika vukovarskih likovnih umjetnika, a sredstva od prodaje su namijenjena za navedenu školu.

Slikar iz Vukovara Vlastimir Lončar, magistar slikarstva,  pokrenuo je inicijativu za izložbu i prodaju kako bi se pomoglo u uređenju i obnovi navedene škole, koja je ostala jedina neobnovljena škola u Vukovaru.

Sav prihod od prodaje namijenjen je poboljšanju kvalitete rada u školi, za opremanje kabineta odnosno kupovine opreme za izvođenje kvalitetnije i suvremenije nastave. Na ovoj dobrotvornoj aukcijskoj izložbi ponuđeno je 26 umjetničkih djela 20 umjetnika, a izložba će biti otvorena do 4.ožujka.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočio je zamjenik župana Damir Barna i tom prigodom je rekao:  - „Županija se također priključila ovoj akciji. Želim zahvaliti svim sudionicima akcije što su odvojili trud, vrijeme i znanje za naše male heroje, jer OŠ Nikole Andrića uistinu radi u neadekvatnim uvjetima, no mogu najaviti da će obnova te škole uskoro krenuti.“

Ravnateljica škole Josipa Kotromanović Sauka, istaknula je kako podržava ovu inicijativu, a odaziv velikog broja slikara pokazuje, kako djelatnicima škole, tako i učenicima i roditeljima, veliko zanimanje za stanje u školi, ali i podršku da se krene u obnovu škole.

Ispis
Vrh