Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Otvoren “Poduzetnički inkubator Otok”

  • 24. rujna 2019.
  • Gospodarstvo
fullscreen Otvoren “Poduzetnički inkubator Otok” (1).jpg Otvoren “Poduzetnički inkubator Otok” (1).jpg
Otvoren “Poduzetnički inkubator Otok” (1).jpg
fullscreen Otvoren “Poduzetnički inkubator Otok” (2).jpg Otvoren “Poduzetnički inkubator Otok” (2).jpg
Otvoren “Poduzetnički inkubator Otok” (2).jpg
fullscreen Otvoren “Poduzetnički inkubator Otok” (3).jpg Otvoren “Poduzetnički inkubator Otok” (3).jpg
Otvoren “Poduzetnički inkubator Otok” (3).jpg
fullscreen Otvoren “Poduzetnički inkubator Otok” (4).jpg Otvoren “Poduzetnički inkubator Otok” (4).jpg
Otvoren “Poduzetnički inkubator Otok” (4).jpg
fullscreen Otvoren “Poduzetnički inkubator Otok” (5).jpg Otvoren “Poduzetnički inkubator Otok” (5).jpg
Otvoren “Poduzetnički inkubator Otok” (5).jpg

Danas su u Otoku ministar gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta Darko Horvat i gradonačelnik Otoka Josip Šarić svečano otvorili Poduzetnički inkubator, a ujedno je održana i završna konferencija EU projekta “Izgradnja poduzetničkog inkubatora Otok” koji su zajednički proveli Grad Otok, nositelj projekta te ORA Otočka razvojna agencija i Poduzetnički inkubator BIOS iz Osijeka.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije svečanosti je nazočio ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota.

U sklopu projekta “Izgradnja poduzetničkog inkubatora Otok” u poduzetničkoj zoni Otok izgrađena je moderna građevina površine 1.184,77 m2 s ukupno 16 poslovnih prostora namijenjenih poduzetnicima. Svi prostori u potpunosti su opremljeni i prilagođeni potrebama poduzetnika. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13.567.630,84 kn, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”, iznosom od 13.491.178,72 kn. Projekt je započeo 1. listopada 2017. godine, a traje 24 mjeseca. istaknula je Svima koji započinju vlastiti posao u inkubatoru će biti osigurani uvjeti za poslovanje u vidu poslovnih prostora, kao i izravne tehničke pomoći. Najam prostora u prvoj godini poslovanja biti će potpuno besplatan za poduzetnike početnike, a nadalje po subvencioniranim cijenama kako bi se poduzetnici-početnici postupno prilagodili tržišnim uvjetima poslovanja.

Poduzetnici će u novom objektu na raspolaganju imati 6 poslovnih prostora za proizvodne djelatnosti, 6 uredskih prostora, 3 hladne komore i 1 višenamjensku dvoranu.

Stručnu pomoć u sklopu novoizgrađenog inkubatora pružat će Otočka razvojna agencija ORA. Poduzetnici će dobivati sve informacije potrebne za njihovo poslovanje, a posebice se to odnosi na mogućnost korištenja sredstava iz EU fondova. Također, u sklopu projekta održane su specijalizirane edukacije namijenjene poduzetnicima, primjerice “Pokreni svoj posao”, Od ideje do poduzetnice”.

Tijekom konferencije predstavljeni su rezultati projekta te video film o samoj izgradnji objekta.

Ispis
Vrh